Blockchain Stories
Dogecoin whale verplaatst 103 miljoen DOGE tokens
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogecoin whale verplaatst 103 miljoen DOGE tokens

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen dagen hebben de meeste cryptocurrencies aanzienlijke dalingen doorgemaakt, waaronder top activa zoals Bitcoin (Ticker: BTC), Ethereum (Ticker: ETH) en Solana (Ticker: SOL). 

Te midden van deze daling heeft een crypto whale een opmerkelijke hoeveelheid Dogecoin (Ticker: DOGE) overgedragen aan een onbekende wallet.

Whale verplaatst 103 miljoen DOGE naar een wallet

Op 13 augustus merkte blockchain transactie tracker Whale Alert via X (voorheen Twitter) op dat een crypto whale 103 miljoen DOGE, ter waarde van $11,2 miljoen, had overgedragen van Bittrex naar een onbekende wallet. 

Deze whale handelde bovendien in deze tokens op een cruciaal support niveau rond $0,100. Na deze enorme overdracht begon DOGE te handelen rond $0,104, met een prijsstijging van meer dan 1,5% in de afgelopen 24 uur.

Ondertussen steeg het handelsvolume met 25% in dezelfde periode, wat wijst op een hogere deelname van handelaren en investeerders. Naast de toename in handelsvolume heeft DOGE’s Open Interest ook een aanzienlijke stijging van 2% ervaren in de afgelopen 24 uur, wat duidt op een groeiende interesse van handelaren en investeerders.

Technische analyse van Dogecoin

Volgens deskundigen ziet DOGE er bullish uit nu het boven de 200 Exponentiële Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) op de wekelijkse tijdsbestek is gestegen. Sinds april 2024 is DOGE voortdurend gedaald binnen een stijgend kanaal patroon, terwijl het lagere toppen en lagere bodems maakt.

image
Bron: TradingView

Met de recente market crash op 5 augustus heeft DOGE een lagere bodem gevormd en beweegt nu richting een gebied van lagere toppen. In de komende dagen is er een grote kans dat het met 15% kan stijgen om het $0,12 niveau te bereiken. 

Als DOGE er echter niet in slaagt dit niveau vast te houden, is er een grote kans dat het te maken krijgt met aanzienlijke verkoopdruk. Dit niveau dient ondertussen als sterke ondersteuning voor DOGE en kan zowel investeerders als whales aantrekken.

Belangrijke liquidatie niveaus

Op het moment van schrijven lagen de belangrijkste liquidatie niveaus rond $0,103 aan de onderkant en $0,109 aan de bovenkant, volgens on-chain analyse firma CoinGlass. 

image
Bron: CoinGlass

Als het sentiment verschuift en de prijs stijgt naar het $0,109 niveau, zal bijna $9,36 miljoen aan shortposities worden geliquideerd. Omgekeerd, als het sentiment ongewijzigd blijft en de prijs daalt naar $0,103, zal bijna $2,93 miljoen aan longposities worden geliquideerd.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu