Blockchain Stories
PEPE stijgt met 10% dankzij actieve whales
Altcoin Memecoin Nieuws

PEPE stijgt met 10% dankzij actieve whales

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Net zoals elke andere digitale valuta had PEPE het ook zwaar te verduren vorige week. Met name op maandag was er sprake van een waar bloedbad op de cryptomarkt. De PEPE koers daalde hierdoor aanzienlijk, maar heeft zich sinds dat moment weer op weten te werken. De PEPE koers is met ruim 10% gestegen, waardoor de vooruitzichten plots een stuk rooskleuriger zijn.

Groot aandeel van crypto whales

Met name crypto whales hebben een groot aandeel in deze recente koersdaling. Zij hebben namelijk vorige week optimaal geprofiteerd van de fors gedaalde koers. Net nadat de ergste dip bereikt was, werden er maar liefst 400 miljard PEPE tokens gekocht. Het ging hierbij om transacties van whales; vermogende mensen (of bedrijven) die het ‘buy the dip’ principe perfect gehanteerd hebben.

Het gevolg van deze investeringen is een voorzichtig stijgende koers. Dat is iets wat je nagenoeg altijd ziet als crypto whales grote hoeveelheden tokens kopen. Ze stuwen hiermee de prijs omhoog, waarna kleinere investeerders last van FOMO (bang zijn om iets te missen) krijgen. Het gevolg is dat ook kleinere investeerders PEPE Tokens kopen, waardoor de koers verder stijgt. Dit sneeuwbaleffect lijkt nu ingezet te zijn door de crypto whales.

Recente opleving

Vorige week heeft PEPE zware klappen gekregen. Tijdens de crash, waar de gehele markt last van had, moest PEPE een verlies van maar liefst 28% slikken. Dit immense verlies zorgde uiteraard voor veel onrust onder PEPE investeerders. Ook moesten speculanten hun verlies pakken, aangezien de koers zomaar verder onderuit had kunnen gaan.

Zover is het echter niet gekomen. Na de daling van 28% heeft PEPE zich beetje bij beetje weten te herstellen, getuige de recente stijging van 10%. Deze stijging wordt door sommige experts gezien als een tijdelijke opleving. Andere experts verwachten dat PEPE hiermee het startschot van een mooie bullrun heeft gegeven. Voor een daadwerkelijke bullrun moet, hoogstwaarschijnlijk, wel nog meer gebeuren.

Indrukwekkend rendement

Verschillende crypto whales hebben de markt perfect gelezen. Zij zagen dat de PEPE koers vorige week had onderuitging, maar dat er na regen altijd zonneschijn komt. Deze investeerders besloten daarom om grote hoeveelheden PEPE tokens te kopen.

Dit heeft hen nu al een indrukwekkend rendement opgeleverd. Zo stelde Lookonchain een indrukwekkende transactie van een grote whale. Deze whale kocht 300 miljard PEPE tokens tegen een gemiddelde prijs van $ 0,000007455. Door de recente stijging van de PEPE koers staat deze whale op een ongerealiseerde winst van meer dan 5,4%. Overigens kocht deze whale tijdens de crash ook nog bijna 3.000 Ethereum tokens. Op het moment van schrijven heeft deze whale op die transactie ook al een ongerealiseerde winst van ongeveer $0,5 miljoen.

Al met al kunnen we stellen dat crypto whales de PEPE koers omhoog hebben getrokken. Waar de koers precies naar toegaat, is van talloze factoren afhankelijk. Onder meer de economische omstandigheden en eventuele stijging van de Bitcoin koers spelen hier een cruciale rol bij.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu