Blockchain Stories
Solana memecoins maken een comeback, hierbij een analyse
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Solana memecoins maken een comeback, hierbij een analyse

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nu de markt een bearish sentiment heeft aangenomen, hebben ook Solana (Ticker: SOL) memecoins een klap gekregen, met dalende prijzen als gevolg. 

Op het moment van schrijven lijkt er echter een trendomkeer plaats te vinden bij deze Solana memecoins. Laten we eens kijken wat er aan de hand is.

Wat gebeurt er met Solana memecoins?

Bastille, een bekende crypto influencer, merkte op dat de productie van op Solana gebaseerde memecoins is toegenomen, maar dat het handelsvolume juist is afgenomen. 

Dit wijst erop dat Solana memecoins, die ooit veel aandacht trokken vanwege hun populariteit, nu een daling in populariteit ervaren. 

Deze teruggang kan worden toegeschreven aan de huidige marktomstandigheden. Daarom besloten wij de top Solana memecoins nader te bekijken om te zien hoe ze momenteel presteren.

Een nader inzicht in Solana memecoins

Het blijkt dat de top SOL memecoins weer bullish worden. Op het moment van schrijven was de prijs van Dogwifhat (Ticker: WIF) met 3,5% gestegen in de afgelopen 24 uur. Op vergelijkbare wijze steeg BONK met 4% en nam de waarde van POPCAT met 3,5% toe in dezelfde periode.

Interessant is dat het gewogen sentiment van de top drie Solana memecoins weer positief werd na een daling in de negatieve zone. 

image
Bron: Santiment

Deze memecoins lijken weer op de goede weg qua marktsentiment. Laten we hieronder verder in de gegevens duiken.

Marktanalyse van Solana memecoins

Een blik op de gegevens van Coinglass onthulde dat de long/short verhouding van WIF, de top Solana memecoin, was verbeterd, wat betekent dat er meer longposities in de markt waren dan shortposities. Dit kan worden beschouwd als een bullish signaal.

Daarom hebben we hun dagelijkse grafieken gecontroleerd. Het bleek dat de Relative Strength Index (RSI) en de Money Flow Index (MFI) van WIF beide consolideerden, wat duidt op enkele dagen van trage beweging. De Chaikin Money Flow (CMF) bewoog iets omhoog, wat een bullish teken is voor deze Solana memecoin.

image
Bron: TradingView

We hebben vervolgens de grafiek van BONK bekeken. Zowel de CMF als de MFI van BONK lieten stijgingen zien. Bovendien toonde de MACD de mogelijkheid van een bullish crossover, wat wijst op een verdere prijsstijging.

image
Bron: TradingView

Ten slotte testte POPCAT zijn cruciale weerstand nabij het 20 daags Simple Moving Average (SMA), zoals gesuggereerd door de Bollinger Bands. Zowel de MFI als de CMF namen een noordelijke richting, wat suggereert dat POPCAT een uitbraak zou kunnen realiseren. Al deze indicatoren wijzen erop dat Solana memecoins op weg zijn naar herstel.

image
Bron: TradingView

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu