Blockchain Stories
USDT dominantie stijgt: Zal de populariteit van stable coins toenemen?
Altcoin Nieuws Stablecoin Technische Analyse

USDT dominantie stijgt: Zal de populariteit van stable coins toenemen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Tether (Ticker: USDT) registreerde afgelopen weekend een aanzienlijke stijging, wat samenviel met een heropleving van de verkoopdruk voor de meeste cryptocurrencies. Dit was geen toeval en zou weleens een voorbode kunnen zijn van wat komen gaat.

USDT dominantie neigt te stijgen wanneer er FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) heerst in de markt, wat leidt tot een uitverkoop van de meeste crypto’s. 

Dit was duidelijk zichtbaar tijdens de laatste crypto crash, waarbij USDT omhoog schoot en zelfs boven een belangrijke weerstandslijn uitkwam, gevolgd door een snelle terugval.

Stijgende dominantie van USDT

De USDT dominantie bereikte tijdens de crash van vorige week een hoogtepunt van 6,75%. Het steeg naar een piek van 5,8% op 12 augustus, voordat het terugviel naar een niveau van 5,6% op het moment van schrijven.

image
Bron: TradingView

Opmerkelijk is dat USDT sinds maart in een stijgende trend zit, aangezien de markt sindsdien enige zwakte vertoont. 

Hoewel de markt in augustus een sterkere prestatie van de cryptomarkt verwachtte, wijzen recente ontwikkelingen in de financiële wereld op een aanzienlijke kans op verdere uitverkoop.

Vlucht naar veiligheid?

De recente market crash, veroorzaakt door de renteverhoging in Japan, bracht de markten in een wurggreep, wat leidde tot een wereldwijde uitverkoop van risicovolle activa. 

Tal van analisten hebben hun mening gegeven over de situatie, en de consensus is dat de omvang van de ontrafeling onbekend is en mogelijk nog voortduurt.

Als dat het geval is en er meer risico’s op de loer liggen, is de kans groot dat er nog meer uitverkoop komt. 

Als dat gebeurt, zou dit kunnen leiden tot een grotere dominantie van USDT, aangezien beleggers hun activa omzetten om blootstelling aan hun portefeuilles te vermijden.

Veranderingen in USDT holdings

We onderzochten de historische concentratie van de stable coin in de afgelopen zeven dagen om te bepalen of de situatie zich al aan het ontvouwen is. De bevindingen toonden aan dat whales op 11 augustus 16,5 miljard USDT bezaten, een daling van 0,2% in de afgelopen zeven dagen. Beleggers hielden 11,45 miljard USDT aan, een stijging van bijna 2% vergeleken met zeven dagen geleden.

image
Bron: IntoTheBlock

Retailbeleggers hielden 24,2 miljard USDT aan, een daling van 1,75% in vergelijking met zeven dagen eerder. De bevindingen toonden aan dat whales en retailbeleggers hun stablecoin holdings verminderen, terwijl beleggers juist meer USDT toevoegen aan hun portefeuilles.

Hoewel deze bevindingen niet noodzakelijk wijzen op een vlucht naar veiligheid, onthullen ze iets mogelijk interessants. 

Crypto investeerders hadden ongeveer 52,2 miljard aan ‘dry powder’ in de vorm van USDT, klaar om ingezet te worden zodra zich kansen voordoen. Dat cijfer zal waarschijnlijk stijgen als de economische omstandigheden verslechteren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu