Blockchain Stories
Hoe Solana reageerde op mislukte transacties op Jupiter Aggregator
Altcoin Nieuws Solana

Hoe Solana reageerde op mislukte transacties op Jupiter Aggregator

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente gegevens hebben een zorgwekkende trend onthuld op Solana’s (Ticker: SOL) Jupiter Aggregator, waarbij maar liefst 82% van alle transacties in de afgelopen dag mislukte. 

Van de 10,30 miljoen verwerkte transacties faalden er 8,55 miljoen, wat gebruikers aanzienlijke kosten opleverde ondanks de niet succesvolle transacties.

De cijfers werden onder de aandacht gebracht door Dave, die op X (voorheen bekend als Twitter) deelde dat gebruikers gemiddeld $6.334 USD aan kosten hebben betaald voor deze mislukte transacties. 

Deze situatie heeft zorgen gewekt binnen de Solana-community, met name over de rol van validators en bots bij deze mislukte transacties.

Problemen met validators en bots

Volgens Dave wordt bij een mislukte transactie op Solana een kleine vergoeding in rekening gebracht, wat gebruikers vaak ertoe aanzet hun slippage tolerantie te verhogen in een poging herhaalde kosten te vermijden. 

Deze actie kan gebruikers echter blootstellen aan front-running door bots, die liquiditeit van de gebruiker kunnen afnemen voordat de transactie is voltooid.

Dave verklaarde:

De enige winnaars zijn validators, bots, of RPC endpointoperators die transacties kunnen zien voordat ze on chain worden geplaatst.

Bovendien werden er zorgen geuit over de dubbele rol van Jupiter als aggregator en validator. Met 1,1% van Solana’s totale gestake aanbod onder hun controle, profiteert Jupiter wanneer ze een leider worden, omdat ze vergoedingen innen voor deze mislukte transacties.

Dit heeft ertoe geleid dat sommige communityleden kritiek uitten op de gecentraliseerde aard van Solana, met opmerkingen zoals:

Ze gingen naar Solana om hun geld te beschermen tegen hun overheid… De overheid steelt minder dan Solana.

Solana marktprestaties te midden van controverse

Ondanks deze problemen zijn de marktprestaties van Solana relatief stabiel gebleven. Op het moment van schrijven handelde Solana rond de $143,85, met een 24 uurs handelsvolume van $4,22 miljard. 

image
Bron: TradingView

Hoewel de prijs in de afgelopen 24 uur met 1,24% is gedaald, is deze in de afgelopen week met ongeveer 30% gestegen.

Volgens DefiLlama handhaaft het netwerk ook een Total Value Locked (TVL) van $4,71 miljard, met 867.600 actieve wallets en 37,20 miljoen verwerkte transacties in de afgelopen 24 uur.

image
Bron: Defil Lama

Toekomstige vooruitzichten voor Solana

In een bredere context blijft Solana stappen zetten in de blockchain sector. Een recent rapport van ons merkte op dat Solana zijn eerste spot ETF zag goedgekeurd worden in Brazilië in augustus, met plannen om binnen de komende drie maanden te lanceren. 

Deze ontwikkeling zou de weg kunnen effenen voor SOL spot ETF goedkeuringen in andere grote markten zoals de VS en het VK.

Daarnaast leidt Solana de DePIN sector, met 78 gehoste projecten en wint het terrein als de voorkeurs blockchain voor ontwikkeling, waarbij het zelfs Ethereum op sommige gebieden overtreft.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu