Blockchain Stories
Terra classic stijgt 23%: analyse van de crypto marktimpact
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Terra classic stijgt 23%: analyse van de crypto marktimpact

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Terra Classic token, bekend als LUNC, heeft onlangs een indrukwekkende stijging van maar liefst 23% doorgemaakt. Dit gebeurde op 10 augustus en leidde tot aanzienlijke beweging op de cryptomarkt, waarbij veel traders hun strategieën aanpasten in reactie op deze plotse prijsverandering. Deze stijging ging gepaard met een aanzienlijke toename in het handelsvolume, wat erop wijst dat er veel interesse was onder investeerders, zowel nieuwkomers als ervaren handelaren. Deze ontwikkeling roept echter vragen op over de toekomst van LUNC.

Wat zijn de onderliggende redenen voor deze stijging? Welke externe factoren, zoals markttrends, regelgeving en technologische innovaties, spelen een rol in de waarde van dit token?

De invloed van Bitcoin en technische indicatoren

In de wereld van crypto is niets zeker, en de kortetermijntrend van Bitcoin (BTC) kan LUNC beïnvloeden. Wanneer Bitcoin schommelt, zoals recent het geval was, kan dit een impact hebben op andere cryptomunten, waaronder LUNC. Daarnaast zijn technische indicatoren zoals de open interest en de on balance volume (OBV) waardevolle hulpmiddelen om prijstrends te voorspellen. Zo laat een stijgende open interest zien dat speculanten op zoek zijn naar winst terwijl de OBV stabiel blijft, wat een gebrek aan koopdruk aangeeft.

Een andere nuttige indicator is de directional movement index (DMI), die de verwarrende trend van LUNC laat zien. Het is alsof je een kompas hebt dat steeds naar verschillende richtingen wijst, wat de volatiliteit van de markt benadrukt.

Terra Classic LUNC 23 Procent Stijging Grafiek
Bron: Tradingview

Liquiditeitsniveaus en sociale hype

Liquiditeitsniveaus zijn ook cruciaal in het voorspellen van prijsschommelingen. De liquiditeitsheatmap suggereert dat er een diep liquiditeitsniveau is rond $0.0001, wat erop wijst dat er mogelijk een kortstondige stijging zou kunnen plaatsvinden voordat de koers weer daalt. Hoewel de sociale betrokkenheid rond LUNC positief is, is de hype nog steeds niet significant gestegen. Dit is vergelijkbaar met de populariteit van een nieuw restaurant; hoe meer mensen erover praten, hoe meer de waarde kan stijgen.

Terra Classic LUNC 23 Procent Stijging Grafiek2
Liquiditeitsniveaus van LUNC | Bron: Santiment

Toekomstige prijsdoelen en afhankelijkheid van Bitcoin

Vooruitkijkend richt LUNC zich op een kortetermijndoel van $0.0008. Deze ambitieuze prijsstelling is ontstaan uit een combinatie van technische analyses en marktgevoelens. Of deze rally standhoudt, hangt echter deels af van de prestaties van Bitcoin, die idealiter boven de $60.000 moet blijven om verdere stijgingen te ondersteunen. Bitcoin, als de grootste en meest invloedrijke cryptocurrency, fungeert vaak als een barometer voor de bredere cryptomarkt.

Een sterke prijsbeweging bij Bitcoin kan niet alleen de aandacht vestigen op de algehele marktdynamiek, maar ook het vertrouwen van investeerders in altcoins zoals LUNC vergroten. Dit kan op zijn beurt leiden tot een toestroom van kapitaal in deze alternatieve cryptocurrencies.

Terra Classic LUNC 23 Procent Stijging Grafiek3
Door de prijsstijging waren de liquidatieniveaus op de heatmap sterk positief. | Bron: Hyblock

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu