Blockchain Stories
Madelon Vos over hoe jij je beleggingen kan beschermen
Nieuws

Madelon Vos over hoe jij je beleggingen kan beschermen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Afgelopen week werd de wereld geconfronteerd met enkele van de meest opmerkelijke dalingen op de financiële markten sinds decennia. Madelon Vos bespreekt in haar laatste video de oorzaken en gevolgen van deze ontwikkelingen, en wat dit betekent voor beleggers.

De situatie doet haar denken aan de beurscrash van 1987, en de onzekerheden die deze week ontstonden, dreigen een langdurige impact te hebben op de markten wereldwijd.

De start van de onrust

De onrust begon in Japan, waar de Nikkei index een historische daling doormaakte, de grootste sinds Black Monday in 1987. Deze daling werd verergerd door een onverwachte renteverhoging door de Japanse centrale bank, wat een kettingreactie veroorzaakte op de wereldwijde markten.

De Amerikaanse beurzen, waaronder de S&P 500 en de Nasdaq, volgden snel, mede door tegenvallende arbeidsmarktcijfers in de Verenigde Staten. Ook op de crypto markt zagen we een scherpe daling voor Bitcoin, waarna vrijwel alle altcoins volgden.

Vos wijst erop dat de rol van centrale banken cruciaal was in deze gebeurtenissen. De onverwachte renteverhoging in Japan leidde tot grote verliezen voor beleggers die hadden ingezet op een zwakke yen, wat leidde tot massale verkoop op de beurzen. Tegelijkertijd stijgen de recessie indicatoren in de Verenigde Staten, wat wijst op een naderende economische neergang. Historische data laten zien dat wanneer bepaalde drempels in werkloosheidscijfers worden overschreden, een recessie vrijwel onvermijdelijk is.

Hoe kunnen beleggers zich voorbereiden?

Een van de belangrijkste tips die Vos geeft, is om je te richten op de lange termijn. Ze benadrukt dat het cruciaal is om niet overhaast te reageren op korte termijn schommelingen, maar in plaats daarvan vast te houden aan een goed doordachte beleggingsstrategie. Het uitbreiden van je portefeuille in tijden van neerwaartse bewegingen kan juist voordelig zijn, mits dit gebeurt met een langetermijnperspectief. Het kopen tijdens een dip, zoals ze zelf heeft gedaan, kan zorgen voor gunstige instapmomenten.

Daarnaast is diversificatie essentieel. Vos raadt aan om je beleggingen te spreiden over verschillende activa, zoals aandelen, goud, zilver, en cryptocurrencies zoals Bitcoin. Door deze spreiding beperk je het risico dat je hele portefeuille hard geraakt wordt door ontwikkelingen in één specifieke markt.

Vos waarschuwt ook voor de mogelijkheid van verdere renteverlagingen door centrale banken, met name de Federal Reserve in de Verenigde Staten. Ze verwacht dat de rente mogelijk al in september opnieuw verlaagd zal worden, wat van invloed kan zijn op de waarde van staatsobligaties en de bredere financiële markten. Voor beleggers betekent dit dat het verstandig kan zijn om hun positie in staatsobligaties te evalueren en te overwegen of deze nog steeds passend zijn in hun portefeuille, gezien de mogelijke impact van lagere rentetarieven.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu