Blockchain Stories
Israëlische toeristen gewelddadig beroofd van 700K aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Israëlische toeristen gewelddadig beroofd van 700K aan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een groep van elf Israëlische toeristen is op gewelddadige wijze van een hoeveelheid Bitcoin beroofd, terwijl ze zich bevonden op het strand van Santa Teresa de Cobano in Puntarenas, Costa Rica.

De overval vond plaats tijdens een sociaal evenement dat de groep bijwoonde, waarbij ze werden benaderd door minstens acht mannen. De aanvallers arriveerden in twee luxe voertuigen en overmeesterden de beveiligingsmedewerker die de groep beschermde.

De daders, vermoedelijk getraind als politieagenten, dwongen de toeristen hun waardevolle spullen af te staan, waaronder een aanzienlijk bedrag aan Bitcoin. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de aanvallers, van wie sommigen in uniformen van de lokale politie lijken te zijn gekleed, de toeristen van de ene naar de andere locatie verplaatsen.

Was deze Bitcoin roof een inside job?

De autoriteiten vermoeden dat de overvallers voorkennis hadden over de financiële activiteiten van de toeristen, wat doet vermoeden dat iemand binnen de groep informatie heeft doorgespeeld aan de criminelen. De Judicial Investigation Agency voert momenteel een actief onderzoek uit om aanwijzingen te vinden.

Het feit dat de overvallers specifiek op de hoogte waren van de Bitcoin van de toeristen versterkt het vermoeden van een inside job. Het onderzoek is nog gaande, terwijl de autoriteiten proberen de daders op te sporen en de gestolen activa terug te krijgen. Het lokale nieuwsmedium Teletica heeft geholpen bij het rapporteren van dit incident.

Vergelijkbare crypto criminaliteit in Oekraïne

Deze overval roept herinneringen op aan een recente misdaad in Kiev, Oekraïne, waar vier mannen werden gearresteerd voor hun betrokkenheid bij de ontvoering en moord op een 29-jarige buitenlander om bijna 3 Bitcoin. De criminelen hadden hun actie zorgvuldig gepland, volgden hun slachtoffer naar huis en dwongen hem vervolgens zijn Bitcoin over te dragen. Na de overval werd het slachtoffer vermoord en werd zijn lichaam in een bos begraven.

Deze gebeurtenissen benadrukken de groeiende risico’s voor bezitters van cryptovaluta, aangezien criminelen steeds geraffineerder worden in het opsporen van mensen met grote hoeveelheden digitale activa. Vrijwel elk politiebureau beschikt tegenwoordig over een team dat gespecialiseerd is in het bestrijden van crypto criminaliteit.

In ons land neemt crypto criminaliteit ook steeds meer toe. Het witwassen van cryptovaluta komt ook steeds vaker voor. In Nederland zijn soortgelijke incidenten voorgekomen. Onlangs werd er bijvoorbeeld 4,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man uit Hoorn, die werd beschuldigd van het gijzelen van zijn collega, om hem vervolgens te beroven van meer dan 186.000 euro aan cryptovaluta.

Neemt de crypto criminaliteit toe?

Volgens een rapport van Chainalysis uit juni worden crypto gerelateerde misdaden steeds complexer en tijdrovender om op te sporen en te bestrijden. Wetshandhavers hebben meer tijd en geavanceerde tools nodig om deze misdaden te onderzoeken.

Hoewel veel mensen in de publieke sector positief staan tegenover cryptovaluta, groeit de bezorgdheid over het gebruik ervan door criminelen, vooral in regio’s zoals Azië. Het rapport van Chainanalysis benadrukte de dringende noodzaak voor overheidsinstanties wereldwijd om meer personeel en technologie in te zetten in de strijd tegen crypto criminaliteit.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish signaal voor Sui: TVL en stijgende actieve wallets

Timo Bruinsma

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu