Blockchain Stories
Institutionele interesse in Arbitrum neemt toe
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Institutionele interesse in Arbitrum neemt toe

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Arbitrum (Ticker: ARB) heeft opmerkelijke netwerk groei doorgemaakt. In juli stond het op de derde plaats onder Ethereum (Ticker: ETH) Layer 2 netwerken met 35,5 miljoen unieke wallets. 

Met de recente stap van Franklin Templeton lijkt verdere netwerk groei waarschijnlijk.

De vermogensbeheerder heeft ervoor gekozen om zijn getokeniseerde effecten uit te breiden op Arbitrum. 

Deze samenwerking zal helpen bij het versnellen van de integratie van DeFi (Decentralized Finance) binnen de traditionele financiële sector (TradFi). Roger Bayston, hoofd van digitale activa bij Franklin Templeton, merkte op:

De uitbreiding naar het Arbitrum ecosysteem is een belangrijke stap op onze reis om onze vermogensbeheer capaciteiten te versterken met blockchain technologie.

Zal institutionele interesse ARB een boost geven?

Om het in perspectief te plaatsen: het segment van getokeniseerde effecten explodeerde nadat BlackRock zijn BUIDL debuut maakte begin 2024. 

Op het moment van schrijven stond Arbitrum op de vierde plaats qua waarde van getokeniseerde effecten, met $10,55 miljoen van een totale marktkapitalisatie van $1,1 miljard.

Als gevolg hiervan kan het brede gebruik door Franklin Templeton ARB’s netwerk en waarde in dit segment verder versterken. Een marktwaarnemer, Adriano Feria, beweerde dat de stap naar Arbitrum ook voordelen kan opleveren voor ETH:

Industriële leiders kiezen niet voor niets om op Ethereum te bouwen… De institutionele interesse in ETH zal vanaf hier exponentieel toenemen.

ARB’s prijsbeweging en marktdynamiek

Ondertussen steeg ARB op 8 augustus met 14%, van $0,470 naar $0,550. De prijs van de altcoin is sinds maart in een neerwaartse trend. Gedurende dezelfde periode is de vraag naar ARB laag gebleven, zoals blijkt uit de dalende RSI (Relative Strength Index).

image
Bron: TradingView

Het gebrek aan interesse heeft ARB 80% lager geduwd, van de piek in maart van $2,4 naar onder $0,5 in augustus. Evenzo waren er enorme kapitaaluitstromen gedurende dezelfde periode, zoals blijkt uit de daling van de Chaikin Money Flow (CMF).

Hoewel er een herstel was vanaf juli, zijn de instromen niet sterk genoeg geweest om de CMF boven het gemiddelde niveau te duwen en ARB’s prijs verder aan te jagen. 

Het valt nog te bezien of Franklin Templeton meer kapitaal instromen zal stimuleren en de vooruitzichten van ARB op de prijsgrafieken zal verbeteren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu