Blockchain Stories
Wat zijn Litecoin HODLers nu van plan na de recente dalingen?
Altcoin Litecoin Nieuws

Wat zijn Litecoin HODLers nu van plan na de recente dalingen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC), ooit beschreven als het zilver van Bitcoin (Ticker: BTC) goud, heeft zich de laatste tijd vaker overgegeven aan een bearish sentiment, met slechts zwakke pogingen tot bullish momentum. 

Een blik op de recente geschiedenis van Litecoin, vooral na maart 2024, wijst op een laag bullish vertrouwen. Dit lijkt het geval te zijn, zelfs na de recente crash, ondanks een lichte herstelpoging.

Support van Litecoin en lage vraag

De korte daling onder de $50 markeerde een doorbraak van een belangrijk support niveau dat sinds november 2022 ongebroken was gebleven. 

De breuk van deze support, gevolgd door lage accumulatie en een gebrek aan robuuste prijsstijgingen, wijst op een relatief lage vraag naar LTC. Maar zou dit een kortstondige situatie kunnen zijn? Onze analyse suggereert dat Litecoin binnenkort het nodige momentum zou kunnen vinden voor een sterk herstel.

HODLers verleggen hun focus naar de lange termijn

Korte termijn winstnemingen hebben bijgedragen aan het onderdrukken van de bullish beweging. De eigendoms statistieken van Litecoin laten echter zien dat deze onderdrukking mogelijk aan kracht verliest. 

Het aantal HODLers is de afgelopen zeven maanden gestegen van 4,6 miljoen naar 8,2 miljoen wallets op 6 augustus. Ondertussen is het aantal cruisers of swingtraders gedaald van 2,7 miljoen aan het begin van 2024 tot 1,2 miljoen wallets recentelijk. 

image
Bron: IntoTheBlock

Retailhandelaren hebben een bescheidener daling doorgemaakt, van 564.000 naar iets meer dan 488.000 wallets. Deze veranderingen wijzen op een groeiende focus op lange termijn HODLing nu de prijzen verder dalen. 

Een daling in het aantal swing- en retail handelaren suggereert dat de verkoopdruk op korte termijn zwakker kan worden.

Afname van actieve en nieuwe wallets

De statistieken van wallets geven aan dat het aantal nieuwe, actieve en nul saldo wallets de laatste tijd is afgenomen in vergelijking met het begin van het jaar. 

Ondanks dit zijn actieve wallets en nieuwe wallets relatief stabiel gebleven. Actieve wallets blijven recentelijk boven de 400.000 en er waren gemiddeld meer dan 250.000 nieuwe wallets. Opvallend is dat het aantal wallets met nul saldo tussen de 150.000 en 350.000 lag, veel lager dan de cijfers die aan het begin van het jaar werden waargenomen (boven de 1 miljoen adressen). Dit kan ook duiden op een afname van uitstromen.

image
Bron: IntoTheBlock

Positieve trend in totaal aantal adressen

Bij het bekijken van het totale aantal wallets observeerden we een algemene positieve stijgende trend in het totale aantal Litecoin wallets. Litecoin had 7,82 miljoen wallets aan het begin van 2024. 

image
Bron: IntoTheBlock

Dat cijfer is sindsdien gestegen naar 8,1 miljoen adressen op het moment van schrijven. Deze observaties wijzen erop dat Litecoin nog steeds groeit, zij het in een langzaam tempo.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu