Blockchain Stories

Bybit Card review

Thanh Lanh Tran
Bybit Card review Voordelen, nadelen, kosten en limieten

De Bybit Card is weer terug in Nederland en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun crypto direct te gebruiken voor dagelijkse transacties bij miljoenen winkels. De crypto debit card wordt uitgegeven door Bybit powered by SATOS, welke via SATOS een registratie bij De Nederlandsche Bank heeft.

Met een groeiende acceptatie van crypto als betaalmiddel, biedt de Bybit Card een integratie met bestaande betaalsystemen zoals Mastercard en Apple Pay, waardoor gebruikers hun cryptomunten direct kunnen gebruiken voor aankopen.

In deze Bybit Card review kom je erachter hoe je de debit card gebruikt, welke kosten eraan verbonden zitten en hoe je een kaart aanvraagt.

Ontvang €20 gratis tegoed op je Bybit Card

Vraag de Bybit Card aan en claim je bonus.

Belangrijkste voordelen van de Bybit Card

  1. Cashback beloningen
    De Bybit Card biedt tot 10% cashback op aankopen, afhankelijk van de aard van de transactie en welk VIP Level je hebt. Dit cashback percentage is beduidend hoger dan wat traditionele banken doorgaans aanbieden, waardoor het een aantrekkelijk voordeel is voor kaarthouders. Je cashback start op 2% (VIP 0) en kan oplopen tot 10% (Supreme VIP). Je spaart in de vorm van punten welke omgezet kunnen worden in cadeau kaarten of crypto.
  2. Gebruiksgemak
    Gebruikers kunnen de kaart koppelen aan Apple Pay of Google Pay, wat betekent dat je je fysieke kaart niet hoeft mee te nemen om toegang te krijgen tot hun fondsen. Dit biedt een extra laag van gemak, vooral in een steeds meer digitale wereld.
  3. Flexibiliteit in cryptocurrency
    De kaart ondersteunt meerdere cryptocurrencies, die automatisch omgezet kunnen worden in de lokale valuta bij het doen van transacties (dus ook buiten Nederland). Dit maakt de Bybit Card een wereldwijd toegankelijk instrument voor crypto betalers.
  4. Automatische spaarfuncties
    Naast cashback kunnen gebruikers automatisch rente verdienen op het geld dat op hun kaart staat. Dit creëert een vorm van ‘passief inkomen’, waardoor gebruikers kunnen sparen terwijl ze uitgeven.
  5. Wereldwijde acceptatie
    De kaart fungeert als een Mastercard, wat betekent dat het overal geaccepteerd wordt waar Mastercard wordt gebruikt. Dit zorgt voor een wereldwijde bruikbaarheid die veel andere crypto kaarten niet bieden. Denk aan kroegen, restaurants, supermarkten (Lidl en Dirk van de Broek) en online webshops.
  6. Directe crypto naar cash transacties
    Gebruikers kunnen hun crypto fondsen direct omzetten in contant geld via pinautomaten, wat de noodzaak om te wachten op langdurige verwerkingsprocessen elimineert. Hier zitten overigens limieten aan die je later terugleest.
bybit card transacties

Belangrijkste nadelen van de Bybit Card

  1. Relatief hoge fees (maar we hebben een tip)
    Je moet rekening houden met crypto conversie fees (als je crypto gaat omzetten) of foreign exchange fees (als je in een andere fiat valuta betaalt op vakantie bijvoorbeeld). Als je bijvoorbeeld USDT aanhoudt en in euro wil betalen dan betaal je 0.9% + de Bybit spot fee voor je betaling. Als je bijvoorbeeld euro in je account hebt en je betaalt in London met euro, dan betaal je een 0.5% conversie fee + de Mastercard exchange rate (die natuurlijk gunstig voor hun is). Tip: Het goedkoopst is om zelf je crypto eerst om te zetten naar euro in je account en dit toe te wijzen aan je Bybit Card. Dan betaal je geen conversie of exchange fee. Dit geldt alleen als je in euro’s betaalt natuurlijk.
  2. Hoge VIP tier voor de cashbacks
    De cashback van 10% klinkt leuk (en dat is het ook), maar het is alleen geldig vanaf een hoge VIP tier. Je krijgt altijd een cashback van 2% wanneer je VIP 0 hebt en je cashback wordt pas verhoogd vanaf VIP 3. Om VIP 3 te worden heb je een 30-daagse handelsvolume van meer dan $5 miljoen nodig of minstens $500k aan crypto. Dit is niet weggelegd voor de meeste traders.
  3. Kaart wordt (nog) niet overal geaccepteerd
    De debit card wordt geaccepteerd bij meer dan 90 miljoen winkels wereldwijd, maar Nederland is nog niet zo creditcard gefocust ingesteld. Nederland is middels Project Debit Card Acceptance bezig met een overgang naar Visa en Mastercard debit, maar het is nog niet overal ingevoerd. Je kan dus nog niet bij alle Albert Heijns betalen met de kaart.

Overzicht van de Bybit Debit Card kosten

Goed is om te weten dat de debit card niet volledig gratis is. De volgende onderdelen zijn wel gratis:

  • Aanvragen van een fysieke debit card (tijdelijk gratis).
  • Geen jaarlijkse of maandelijkse kosten.
  • Geen inactiviteitskosten.
  • Geen opzeggingskosten.

De Bybit Card gaat pas geld kosten wanneer je crypto uit gaat geven. Dit zijn de kosten:

  • Vreemde valuta kosten (bijvoorbeeld euro naar Engelse ponden): 0.5% (hierbij wordt de ongunstige wisselkoers van Mastercard gebruikt)
  • Crypto conversiekosten (bijvoorbeeld van USDT naar euro): 0.9% + Bybit spot fees (maximaal 0.25%).
  • Pinautomaat opname kosten: Eerste €100 gratis (maandelijks), daarna 2%

Uiteraard krijg je standaard een cashback van 2%, waardoor je uiteindelijk geen verlies maakt. Maar er is een truc om in Europese landen met lagere kosten te werken. Zet van te voren een hoeveelheid crypto om naar euro en wijs dit toe aan je Funding wallet. Op die manier betaal je geen vreemde valuta kosten of conversie kosten in Europese landen waar je met euro betaalt.

Kaartlimieten

Er zitten uiteraard ook limieten op de pinpas van Bybit.

Maximale uitgavenlimieten:

  • Per transactie: Maximaal €5.000
  • Dagelijks: Maximaal €5.000
  • Per maand: Maximaal €50.000
  • Per jaar: Maximaal €250.000

Maximale opnamelimieten (bij een pinautomaat):

  • Dagelijks: Maximaal €2.000 (maximaal 10 keer pinnen)
  • Per maand: Maximaal €10.000 (maximaal 300 keer pinnen)
  • Per jaar: Maximaal €70.000 (maximaal 2500 keer pinnen)

Hoe vraag je de kaart aan?

De kaart aanvragen is simpel, maar kan alleen gedaan worden door gebruikers van de Bybit exchange. Daarnaast is het noodzakelijk dat de KYC uitgevoerd moet worden.

  1. Ga naar de Bybit Card pagina en ontdek de bonussen.
  2. Afhankelijk van of je al een account hebt, kan je je aanmelden.
  3. Zorg dat je identiteit geverifieerd is.
  4. Zorg ervoor dat je naam, adres en je pincode ingevuld is op de aanvraagpagina. De kaart wordt naar het opgegeven adres verstuurd.
  5. Je ontvangt je kaart binnen 3 werkdagen in je brievenbus.
  6. Daarna kan je je kaart activeren via de knop Activeer Nu.
  7. Geef de antwoorden op drie geheime vragen. Onthoud deze goed, want ze worden soms gesteld tijdens het betalen.

Je kaart wordt verstuurt vanuit London en voor ontvangst is een handtekening noodzakelijk. Het wordt meestal via DHL verstuurd.

Conclusie

De Bybit Card lijkt de perfecte optie voor degenen die willen breken met traditionele banken, vooral vanwege de risico’s zoals het bevriezen van rekeningen bij het gebruik van crypto via conventionele banken of een eventuele bank run. De kaart biedt niet alleen de kans om gebruikers in staat te stellen als hun eigen ‘bank’ te fungeren, maar biedt ook de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een bank crypto uit te geven.

De Bybit Card biedt vele voordelen voor zowel de casual spender als de fervente crypto gebruiker en positioneert zich sterk binnen de niche van crypto betaalkaarten door hoge cashback rates, gebruiksgemak, en de flexibiliteit van crypto transacties te combineren met de betrouwbaarheid van een gevestigd kaartnetwerk zoals Mastercard.

Houd hierbij echter rekening met de kosten voor het omzetten naar vreemde valuta’s (dus alles wat geen euro is) of het omzetten van je crypto.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu