Blockchain Stories
DeFi op Bitcoin? Dit is wat ontwikkelaars momenteel doen
Bitcoin Nieuws

DeFi op Bitcoin? Dit is wat ontwikkelaars momenteel doen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een nieuwe DeFi oplossing kan binnenkort debuteren op de blockchain van Bitcoin, met als doel de robuustheid van Bitcoin te benutten voor gedecentraliseerde financiële toepassingen. 

Een groep ontwikkelaars onder leiding van mede oprichter Chad Master staat op het punt om op 7 augustus het OP Net testnet te lanceren. Ze geloven dat dit Bitcoin in de programmeerbare toekomst zal brengen en mogelijkheden biedt die verder gaan dan het huidige gebruik als digitale valuta.

Dit testnet integreert elementen van de Taproot upgrade, een verbetering die de privacy en schaalbaarheid van Bitcoin al heeft verbeterd. 

De lancering van het mainnet wordt eind september verwacht. In tegenstelling tot andere DeFi platforms die sidechain tokens gebruiken voor transacties, zal OP Net vereisen dat Bitcoin zelf wordt gebruikt om transactiekosten te betalen. 

Bovendien zal het testnet toegang bieden tot zowel fungible als niet fungible tokens (NFT’s), waardoor het scala aan financiële instrumenten beschikbaar voor gebruikers op de blockchain van Bitcoin wordt uitgebreid.

Toekomstige verwachtingen en uitdagingen

In een gesprek met Decrypt suggereerde Chad Master dat de OP NET virtuele machine zal functioneren als een EVM (Ethereum Virtual Machine). 

Hij wees erop dat er mogelijk oplichters en ponzi schema’s kunnen ontstaan vanwege de aard van het protocol. Volgens hem:

Wij willen niet verantwoordelijk zijn voor het lanceren van die, maar we moeten de omgeving hebben waar die dingen kunnen lanceren.

De opwinding rondom Bitcoin’s verkenning van DeFi komt voort uit het potentieel om voort te bouwen op eerdere successen en te leren van eerdere uitdagingen. 

De Taproot upgrade bijvoorbeeld, werd geprezen als een belangrijke stap vooruit voor Bitcoin, die de transacties efficiëntie en privacy verbeterde.

Lessen uit het verleden

Initiatieven zoals Ordinals en Runes hadden gemengde resultaten. Ordinals had als doel de scripting mogelijkheden van Bitcoin te verbeteren, maar stuitte op adoptieproblemen en complexiteit. Ook worstelde Runes, dat token uitgifte op Bitcoin introduceerde, om tractie te krijgen vanwege beperkte functionaliteit vergeleken met andere blockchain platforms.

De volgende stap van DeFi

Ondanks deze uitdagingen blijft de crypto community optimistisch over de DeFi vooruitzichten van Bitcoin. Het sterke beveiligingsmodel en de brede erkenning van Bitcoin maken het een aantrekkelijke basis voor gedecentraliseerde toepassingen. 

Veel mensen geloven dat het integreren van DeFi functionaliteiten direct op de blockchain van Bitcoin een veiliger en robuuster alternatief kan bieden voor bestaande platforms, die vaak vertrouwen op minder veilige side chains of alternatieve blockchains.

De anticipatie wordt ook gevoed door het bredere succes van DeFi op andere blockchains, zoals Ethereum. Het DeFi ecosysteem van Ethereum heeft het transformatieve potentieel van gedecentraliseerde financiën gedemonstreerd, met gedecentraliseerd lenen, uitlenen, handelen en yield farming. 

Als Bitcoin soortgelijke functionaliteiten succesvol kan integreren, kan het toegang krijgen tot een enorme markt van gebruikers die de voorkeur geven aan de veiligheid en merkherkenning van Bitcoin.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu