Blockchain Stories
De toenemende invloed van de cryptomarkt op de democratische partij
Cryptomarkt Update Nieuws

De toenemende invloed van de cryptomarkt op de democratische partij

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft de afgelopen jaren aanzienlijke politieke invloed gewonnen, vooral binnen de democratische partij. Deze invloed wordt voornamelijk uitgeoefend via een netwerk van pro crypto super PACs, die miljoenen dollars inzamelen om crypto vriendelijke kandidaten te steunen. Deze super PACs spelen een cruciale rol in het financieren van campagnes, het organiseren van evenementen en het mobiliseren van kiezers die een positieve houding tegenover de cryptomarkt hebben.

Door kandidaten financieel te steunen die cryptoreguleringen en innovaties bevorderen, streven deze groepen naar een omgeving waarin de cryptomarkt kan groeien en bloeien, wat de democratische waarden van vrijheid en technologische vooruitgang versterkt.

Toename van politieke donaties door de cryptomarkt

De cryptomarkt is de afgelopen jaren een belangrijke speler geworden op het politieke toneel van de VS, vooral binnen de democratische partij. Dit wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van pro crypto super PACs die aanzienlijke bedragen inzamelen voor crypto vriendelijke kandidaten. Tot nu toe hebben deze PACs meer dan 170 miljoen dollar opgehaald voor de campagnefase van 2024.

Een van de meest prominente PACs is Protect Progress die meer dan 13 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Amerikaanse congrescampagnes. Samen met invloedrijke groepen zoals Fairshake en Defend American Jobs hebben ze een belangrijke oorlogskas opgebouwd. Deze fondsen worden strategisch gebruikt om congresleden te ondersteunen die positief staan tegenover crypto en blockchain technologieën met als doel een gunstiger regelgevingsklimaat te creëren.

Betrokkenheid van prominente namen uit de cryptomarkt

De politieke aspiraties van de cryptomarkt worden niet alleen gefinancierd door anonieme donaties maar ook gesteund door invloedrijke namen en bedrijven in de sector. Onder deze figuren zijn venture capital firma Andreessen Horowitz (a16z) de Amerikaanse exchange Coinbase en de Winklevoss tweeling van de Gemini exchange. Deze spelers zetten zich in voor regelgeving die de groei van de cryptosector bevordert.

Hun betrokkenheid benadrukt de strategische belangen van de cryptogemeenschap. Door aanzienlijke donaties willen ze de politieke en regelgevende omgeving beïnvloeden. Dit onderstreept de noodzaak van duidelijke en consistente regelgeving cruciaal voor de acceptatie van digitale activa in de bredere economie.

Reactie op onzekerheid en handhavingsacties van de SEC

De strikte handhavingsacties van de SEC hebben geleid tot aanzienlijke onzekerheid binnen de cryptoindustrie. Dit heeft de sector aangespoord zich politiek te organiseren en invloed uit te oefenen voor een gunstiger regelgevingsklimaat. Super PACs spelen hierin een belangrijke rol door steun te bieden aan kandidaten die zich inzetten voor meer begrip en acceptatie van digitale activa.

Voormalig president Donald Trump heeft aanzienlijke steun gekregen van prominente spelers uit de cryptosector, zoals Kraken, de Winklevoss tweeling, Coinbase en Ripple Labs. Een vooruitstrevende houding en de belofte om SEC voorzitter Gary Gensler, een criticus van digitale activa, te ontslaan, hebben geleid tot substantiële politieke donaties. Door kandidaten te steunen die een open en innovatieve benadering van cryptoregulering voorstaan, probeert de industrie de voortdurende onzekerheid en de strikte handhaving van de SEC te verminderen.

Met strategische inspanningen wil de cryptomarkt toekomstige regels en politieke besluiten beïnvloeden om een omgeving te creëren waarin de vooruitgang kan bloeien zonder onnodige belemmeringen.

toenemende invloed crypto industrie democratische partij
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu