Blockchain Stories
Virtuele bank Mox Bank introduceert handel in crypto ETF’s
ETF Nieuws

Virtuele bank Mox Bank introduceert handel in crypto ETF’s

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een virtuele bank in Hongkong is begonnen met de handel in crypto ETF’s voor haar klanten en overweegt om uit te breiden naar de spotmarkten. Het dochterbedrijf van Standard Chartered meldt dat het als eerste bank in zijn soort directe handel in Bitcoin en Ether ETF’s aanbiedt aan klanten.

Op 7 augustus kondigde Mox Bank, een virtuele bank die eigendom is van Standard Chartered, de lancering van een crypto ETF service aan. Daarmee is het de eerste bank in zijn soort die directe handel in spot ETF’s van Bitcoin en Ether aanbiedt op zijn platform.

De bank is ook van plan haar crypto aanbod uit te breiden. Dit omvat mogelijk in de toekomst directe aankopen en handel in crypto activa via een partnerschap met een erkende beurs.

Een wereldwijde benchmark crypto ETF’s

Mox Bank positioneert zichzelf als een kosteneffectieve optie voor crypto ETF handel en rekent 0,12% van het transactievolume met een minimum van $3,85 (30 Hongkongse dollars) voor in Hongkong genoteerde spot- en derivaten ETF’s, en 0,01% per aandeel met een minimum van $5 voor in de VS genoteerde derivaten ETF’s.

Spot crypto ETF’s werden goedgekeurd, waarna het handelen op 30 april van dit jaar in Hongkong begon. Het land is van plan om zichzelf met dit initiatief te positioneren als een cryptohub voor het Verre Oosten.

Daarnaast meldt de digitale bank, die in september 2020 werd gelanceerd, dat 28% van haar klanten al in crypto heeft geïnvesteerd, waarvan 18% actieve cryptohandelaren zijn.

Barbaros Uygun, CEO van Mox, verklaarde dat de digitale bank als doel heeft om vanuit Hongkong een wereldwijde benchmark op te zetten door ‘innovatief te zijn en in te spelen op veranderende markten’. Hij voegde hieraan toe:

Door Crypto ETF’s toe te voegen aan het Mox Invest platform, krijgen onze klanten met vertrouwen toegang tot opkomende activaklassen.

Jayant Bhatia, chief product officer van de bank, vertelde aan de South China Morning Post dat de lancering van de crypto ETF ‘slechts het begin is van wat Mox van plan is aan te bieden in de bestaande crypto markt’, zonder verdere details te geven over wanneer de crypto-handelsdiensten zouden worden gelanceerd.

De drie Hongkongse spot ETF uitgevers, Bosera HashKey, ChinaAMC en Harvest Global, hebben sinds de lancering drie maanden geleden moeite gehad om hun producten op de markt te brengen.

Volgens gegevens van CoinGlass waren er in augustus geen stromen voor de drie ETF’s en bedroegen de totale beheerde activa tot nu toe slechts $236,3 miljoen. Of de plannen van Mox Bank een succes gaan worden, moet dus blijken. Investeerders bekijken de ontwikkelingen met bovenmatige interesse.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu