Blockchain Stories
Bitcoin markt vertoont gelijkenissen met de Covid crash
Bitcoin Nieuws

Bitcoin markt vertoont gelijkenissen met de Covid crash

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Jaren geleden werd de wereld opgeschud door het Covid virus. Dit virus legde de hele wereld plat, de noodsituatie brak uit en er brak ellende uit op alle financiële markten. Ook de cryptomarkt bloedde hard, maar wist zich daarna opvallend goed te herstellen. Datzelfde patroon lijkt zich nu wederom af te spelen, getuige onder meer onderstaande grafiek:

Vergelijkbare prijsactie

De prijsactie die Bitcoin na de Covid crash doormaakte, lijkt nu weer aan de orde te zijn. De prijsactie toont namelijk dezelfde gelijkenissen: de koers daalde in een korte periode heel hard, waarna de FED besloot om de rentetarieven aan te passen. Naar alle waarschijnlijkheid kiest de Federal Reserve in de Verenigde Staten van Amerika daar nu wederom voor. Mocht dat inderdaad het geval zijn, is het goed uit te tekenen wat Bitcoin in de nabije toekomst gaat doen.

Bitcoin gaat in dat geval exact hetzelfde patroon volgen als tijdens de Covid crash. Dit betekent dat de recente flinke daling opgevolgd gaat worden door een gigantische stijging. Dit lijkt nu al in gang gezet te zijn, aangezien veel munten al een voorzichtig herstel doormaken. Dit geldt in ieder geval wel voor Bitcoin. De huidige Bitcoin koers ligt alweer boven de $57.000. Een groot verschil met de koers van het afgelopen weekend dus.

Black Swan

In bovenstaande tweet is niet voor niets de tekst ‘Black Swan’ erbij geplaatst. Black Swan, oftewel zwarte zwaan, staat voor een onverwachte gebeurtenis in de cryptomarkt. Deze onverwachte gebeurtenis heeft een flinke impact op de markt, terwijl niemand deze gebeurtenis aan zag komen. Daar was tijdens de Covid pandemie sprake van en lijkt nu ook sprake van te zijn.

Wie had immers de flinke daling op de Japanse beurs verwacht? En wie had verwacht dat de financiële markten hier zo heftig op zouden reageren? Als je dit op voorhand voorspeld had, was je nu zonder twijfel miljonair geweest.

Het Black Swan patroon laat nadien een flink herstel zien. Daar kan nu ook zomaar sprake van zijn, waardoor er mooie tijden aan lijken te komen voor Bitcoin houders. Daarvoor is het af en toe dus wel nodig om even door de zure appel heen te bijten. Wellicht heb je in het afgelopen weekend toch even in de stress gezeten. Of je was een speculant en hebt daardoor veel geld verloren. Dat is balen, maar geeft vooral aan dat je een bepaalde strategie voor jezelf uit moet stippelen. Een strategie waar je je volledig aan kunt houden en waarmee je niet meer in de stress schiet. Na regen komt immers altijd zonneschijn, zoals wij ook schreven in ons artikel over hetgeen je kunt leren van de recente gebeurtenissen.

De toekomst van Bitcoin

Vooralsnog lijkt er een bullish sentiment rondom Bitcoin te ontstaan. De afgelopen dagen is immers gebleken dat deze digitale valuta ontzettend veerkrachtig is. Mocht het Black Swan patroon inderdaad verder tot uitrol komen, kan Bitcoin zomaar stijgen richting een nieuwe all time high. Wie had dat afgelopen zaterdag of zondag gedacht?

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu