Blockchain Stories
Na een crash van 20% in 7 dagen, mogelijk Ethereum herstel?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Na een crash van 20% in 7 dagen, mogelijk Ethereum herstel?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft vorige week een grote tegenslag ervaren, aangezien de prijs in dubbele cijfers daalde. 

De token heeft echter tekenen van herstel getoond in de afgelopen 24 uur. Laten we eens beter kijken naar de huidige staat van Ethereum om te begrijpen wat er met de token aan de hand is.

De staat van Ethereum

Onze ETH koersgegevens onthulden dat ETH meer dan 20% is gedaald in de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven werd ETH verhandeld op $2.491 met een marktkapitalisatie van meer dan $300 miljard. 

Tijdens deze periode heeft Lookonchain, een populair X (voorheen Twitter) account, onlangs een tweet geplaatst over een opmerkelijke ontwikkeling. 

Volgens de tweet heeft een wallet van LonglingCapital 20.000 ETH, ter waarde van meer dan $50 miljoen, overgedragen aan wallet “0x3478” na bijna twee jaar inactief te zijn geweest. 

Daarom hebben we besloten om de staat van de token beter te bekijken om te zien wat we kunnen verwachten.

Welke kant gaat ETH op?

Volgens onze analyse van gegevens van Glassnode is de NVT ratio van Ethereum sterk gedaald. Telkens wanneer deze waarde daalt, suggereert dit dat een asset ondergewaardeerd is, wat aangeeft dat de kans op een prijsstijging groot is. 

image
Bron: Glassnode

We hebben vervolgens gekeken naar gegevens van Santiment. Volgens onze analyse is het aanbod van ETH op exchanges de afgelopen zeven dagen toegenomen. Dit betekende dat de verkoopdruk hoog was. 

Het aanbod buiten exchanges bleef vlak, wat betekende dat investeerders op het moment van schrijven niet actief ETH kochten. Echter, whales kochten wel ETH, wat duidelijk was door de toename van het aanbod dat in de handen van topadressen was.

image
Bron: Santiment

Wat te verwachten van Ethereum

Vervolgens hebben we gekeken naar de dagelijkse grafiek van ETH om beter te begrijpen wat we kunnen verwachten. 

Volgens onze analyse toonde de technische indicator MACD een bearish voordeel in de markt. Zowel de Relative Strength Index (RSI) als de Money Flow Index (MFI) bevonden zich in de oversold zone. 

Deze indicatoren suggereerden dat er een grote kans was dat ETH zich zou herstellen van zijn verliezen. Daarnaast registreerde de Chaikin Money Flow (CMF) een opleving, wat verder aangaf dat de prijs van ETH de komende dagen zou kunnen stijgen.

image
Bron: TradingView

Onze analyse van gegevens van Hyblock Capital onthulde dat als ETH bullish wordt, het snel het $3.300 niveau zou kunnen heroveren. Dit was het geval omdat liquidatie zou toenemen op dat niveau, wat vaak resulteert in prijsherstel. 

Echter, als het bearish sentiment de controle blijft behouden, dan zou het niet verrassend zijn om ETH te zien dalen tot $2.000 in de komende dagen.

image
Bron: Hyblock capital

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu