Blockchain Stories
Bitcoin post crash analyse, wat is er de afgelopen tijd gebeurd
Bitcoin Nieuws Regulatie

Bitcoin post crash analyse, wat is er de afgelopen tijd gebeurd

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De tsunami van verkoopdruk op Bitcoin (Ticker: BTC), die vorige week begon en doorliep in de handelssessie van 5 augustus, lijkt zijn einde te hebben bereikt. 

De markten hebben de afgelopen 24 uur een licht herstel gezien. Het feit dat de crash niet beperkt bleef tot Bitcoin en crypto, liet velen zich afvragen wat er aan de hand was. 

Veel analisten die de situatie observeerden, hebben antwoorden gevonden om de wijdverspreide verkopen op meerdere markten te verklaren. Er is een plausibele verklaring die rondgaat op het internet en die geloofwaardig lijkt.

Een carry trade op de Japanse Yen

Een carry trade beschrijft een scenario waarin investeerders een valuta lenen met lage rentetarieven, deze omwisselen voor een valuta met hogere rente en vervolgens activa kopen. 

De Bank of Japan heeft de afgelopen maanden de krantenkoppen gehaald vanwege hun economische beleidswijzigingen. Dit omvat het verschuiven van negatieve naar positieve rentetarieven.

Rentestijging door de BOJ

Meer recentelijk, op 31 juli, kondigde de BOJ een renteverhoging van 0,25% aan. Dit verhoogde de waarde van de Japanse Yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. 

Als gevolg daarvan werden zwaar geleveraged investeerders die betrokken waren bij een JPY carry trade gedwongen hun activa te liquideren om hun leningen af te lossen.

Was Bitcoin blootgesteld aan de JPY carry trade?

Het is mogelijk dat sommige investeerders die betrokken waren bij de carry trade direct blootgesteld waren aan Bitcoin

Dit zijn individuen en instellingen die een kans zagen om leningen met lage rente te verkrijgen en te investeren in hoogrenderende activa. Bitcoin kan een van deze activa zijn geweest. 

image
Bron: TradingView

Analisten suggereren dat de wijdverspreide blootstelling over meerdere industrieën kan verklaren waarom er zware verkopen werden gezien in verschillende activaklassen. De daaropvolgende gevolgen van de BOJ renteverhoging kunnen ook hebben geresulteerd in secundaire blootstelling aan crypto. 

Short sellers wachtten op een dergelijke gelegenheid om te profiteren van neerwaarts potentieel.

FUD en verdere daling

De FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) van de verkopen voegde meer brandstof toe aan de beren. Bitcoin daalde met maar liefst 31% ten opzichte van de Japanse Yen sinds 31 juli. De daling ten opzichte van de Amerikaanse dollar was iets lager, namelijk 25%.

Vooruitzichten voor herstel

Dezelfde redenen voor de recente daling benadrukken ook een mogelijk langzaam herstel. Desalniettemin kan de dip ook worden gezien als een potentiële koopkans. 

Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat BTC en crypto in het algemeen al uit de problemen zijn. Bitcoin beleefde in juli meerdere positieve nieuwsberichten die de bulls of bullish optimisme ondersteunden. 

Een ander negatief nieuwsbericht kan crypto blootstellen aan nog meer neerwaarts potentieel in de komende weken. 

Daarom benadrukt deze onzekerheid een potentiële reden waarom het herstel van Bitcoin trager kan zijn dan verwacht voordat de FOMO (Fear Of Missing Out) terugkeert.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu