Blockchain Stories
Bitcoin Fear Index nadert extreme waarde, wat nu?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin Fear Index nadert extreme waarde, wat nu?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin Fear Index is tot een dieptepunt van slechts 17 punten gedaald. Deze index is hiermee onder de extreme angstzone (25 punten) gezakt, waaruit duidelijk blijkt dat er een angstige sfeer in de markt heerst. Dit heeft uiteraard te maken met de recente daling van Bitcoin.

Donkerrood weekend

Met name het afgelopen weekend was dramatisch voor Bitcoin. De koers daalde zelfs onder de $53.000, maar is inmiddels richting de $55.000 opgeschoven. Toch heeft deze recente daling voor een nieuw marktsentiment gezorgd. De daling was namelijk intens, kwam relatief onverwacht en trok de gehele cryptomarkt met zich mee. Werkelijk waar alle digitale valuta’s maakten in de afgelopen dagen een flinke daling door.

Dit uit zich ook in de huidige Bitcoin Fear Index. Dat deze index tot slechts 17 punten gedaald is, geeft aan dat de angst op dit moment regeert. Veel investeerders zijn bang voor een nieuwe daling, correctie of crash. Daarbij is het goed om te weten dat een score rond de 50 punten neutraal is. De huidige index zit dus heel ver bij een neutraal sentiment vandaan.

Wat zegt de Bitcoin Fear Index precies?

De Bitcoin Fear Index zegt veel over het huidige sentiment in de markt. Des te lager deze index staat, des te meer angst in de markt aanwezig is. Angst gaat veelal gepaard met verkopen op korte termijn en weinig vertrouwen voor de langere termijn. Dit uit zich dus ook in minder investeringen in Bitcoin, waardoor de koers verder onder druk komt te staan.

Deze index wordt overigens aan de hand van vijf factoren bepaald. Aan de hand van het handelsvolume, de volatiliteit, het sentiment op social media, de marktkapitalisatie van Bitcoin en hetgeen op Google Trends besproken wordt. Doordat er voor deze index naar uiteenlopende factoren wordt gekeken, is het over het algemeen een representatieve index.

Opvallende historie

Het is niet voor het eerst dat de Bitcoin Fear Index zo laag is komen te staan. Daardoor is het dus mogelijk om naar de prijsbewegingen van Bitcoin in de historie te kijken. Elke keer als de Bitcoin Fear Index zo laag is komen te staan, wist Bitcoin tegengesteld aan het marktsentiment te bewegen. Dit betekent dat de Bitcoin koers zomaar op korte termijn fors kan groeien.

Des te lager de Bitcoin Fear Index scoort, des te groter de kans is op een ommekeer. Deze ommekeer kan dus goed nieuws betekenen voor alle Bitcoin investeerders. Hoewel: veel speculanten hebben hun verlies al genomen. Uitermate zonde, maar ook wel weer logisch te verklaren gezien de angst die in de markt aanwezig is.

Op dit moment heerst de angst dus in de Bitcoin markt. Dit valt te wijten aan het afgelopen weekend, de koers die fors onderuit ging en de negatieve berichtgeving hierover. Tegelijkertijd laat het verleden zien dat juist op zo’n moment de Bitcoin koers een flinke ommekeer kan maken. Geloof je nog steeds in Bitcoin? Dan is het principe van ‘buy the dip’ momenteel interessant toe te passen!

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu