Blockchain Stories
Cardano herstelt voorzichtig na dramatische dag
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Cardano herstelt voorzichtig na dramatische dag

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 5 augustus was het een waar bloedbad op de cryptomarkt. Elke digitale valuta moest ontzettend veel toegeven op de koers, waaronder Cardano. Over de afgelopen 5 dagen genomen moest Cardano maar liefst 17% op de koers toegeven. Cardano lijkt zich nu voorzichtig te herstellen; de Cardano koers is alleen in de afgelopen 24 uur al met ruim 5% gestegen.

Waar komt dit voorzichtige herstel vandaan?

Gister was een dramatische dag voor de gehele crypto. Echt elke digitale valuta zakte hard, waaronder Bitcoin en Ethereum. Ook Cardano moest flink toegeven op de bodem die eerder in juli al bereikt werd. Het zijn simpelweg niet de beste maanden voor deze toch wel bekende altcoin.

Dat er nu een ommekeer lijkt te zijn, is opvallend. Het lag namelijk in de lijn der verwachtingen dat de Cardano koers – en alle andere koersen – verder zouden zakken. Daar is vooralsnog dus géén sprake van. Dit komt wellicht doordat er in de markt eigenlijk té fel gereageerd is op de ontwikkelingen in de markt.

Dit komt mogelijk doordat andere financiële markten zich ook herstelden. Onder meer de Japanse beurs steeg met ruim 10%, nadat deze beurs gister een historisch slechte dag doormaakte. Eigenlijk kan op basis hiervan gesteld worden dat de markt niet zó slecht is als gedacht wordt. Dat uit zich nu dus in herstellende koersen, waaronder de Cardano koers.

Waar kan de Cardano koers naartoe stijgen?

Cardano is eigenlijk al jarenlang een veelbesproken en veelbelovend cryptoproject. Het project lijkt echter nooit volledig van de grond gekomen te zijn. Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen, maar Cardano maakt zijn mogelijkheden vooralsnog niet waar. Dit uit zich ook in de Cardano koers van de afgelopen jaren.

De all time high koers van Cardano is $3,09. De huidige koers schommelt rond de $0,33. In principe moet Cardano dus tien keer over de kop gaan, voordat het een nieuwe all time high aan kan tikken. Hieruit blijkt overduidelijk dat er voor deze altcoin nog een lange weg te gaan is.

Dit betekent tegelijkertijd ook dat er voldoende potentie voor Cardano is. Mede daarom leek 5 augustus een prima dag te zijn om in deze altcoin te investeren. Of om een andere investering in cryptocoins te maken. Elke cryptocoin maakte immers een forse daling door, waardoor het principe ‘buy the dip’ perfect toegepast kon worden.

Voor Cardano breken er in ieder geval wel cruciale tijden aan. Weet de Cardano koers zich volledig te herstellen van de afgelopen maanden? Dan kan er koers gezet worden richting een nieuwe all time high. Blijft Cardano langere tijd rond het huidige niveau schommelen? Dan is het maar de vraag of Cardano überhaupt weer richting de all time high kan groeien. Uiteindelijk heeft Cardano een grote bullrun nodig. Een bullrun waar idealiter de gehele cryptomarkt van gaat profiteren. Zover is het voorlopig nog niet, maar Cardano blijft zeker een interessante altcoin om in de gaten te houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu