Blockchain Stories
Chainlink bereikt dieptepunten van 2024: moment om te kopen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Chainlink bereikt dieptepunten van 2024: moment om te kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Negatief marktsentiment heeft Chainlink (Ticker: LINK) naar korte en lange termijn dieptepunten gestuurd, wat resulteert in een mogelijk mooie koopkans voor de altcoin. 

Volgens gegevens van Santiment rechtvaardigen deze dalingen de kans om deze crypto te kopen.

Historisch gezien, hoe meer ‘bloed op straat’ er is van andere handelaren, hoe meer rechtvaardiging er is om in te kopen tijdens andermans pijn.

MVRV analyse

Santiments analyse was gebaseerd op de MVRV (Market Value to Realized Value) waarde, die de waardering van de token meet. Een negatieve waarde suggereert dat een token ondergewaardeerd is en een geweldige koopkans biedt. Een positieve waarde daarentegen duidt erop dat een token overgewaardeerd is en holders zou kunnen aanzetten tot verkoop voor winst. 

Voor LINK stond de MVRV ratio 11% en 18,5% lager op maand en jaarbasis. Dat betekent dat LINK in een geweldige kooppositie verkeert voor korte en langetermijnbeleggers.

LINK steeg met ongeveer 85% in het begin van 2024, van $12 naar $22, wat ongeveer 1,8 keer rendement opleverde voor degenen die het in de eerste drie maanden van het jaar holden. Echter, het wiste alles uit in Q2, en een poging tot herstel resulteerde ook in verliezen. 

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven handelde LINK op $9,29 en heeft het een groot dieptepunt bereikt dat zelfs onder de $11 is gegaan. Het $11 niveau is het hele jaar door een belangrijke vraag zone geweest. 

Kortom, LINK bevindt zich in een cruciale vraag zone die de Santiment these ondersteunt. Het zou geweldig kunnen zijn voor swingtraders die van plan zijn om long te gaan. Als het marktsentiment verbetert, zou het onmiddellijke bullish doel boven $14 een rendement van 30% kunnen bieden. 

Een aanhoudend zwak sentiment zou LINK onder $10 kunnen trekken en het marktverlies verder kunnen verergeren.

Interessant genoeg ging een whale long op de huidige dieptepunten en vraagzone. Adressen met tussen 1M en 10M LINK (blauw) hebben sinds eind juli geaccumuleerd en in augustus een koopwoede doorgemaakt. Ze controleren nu bijna 20% van de LINK voorraad. Echter, de huidige verkoopdruk lijkt te komen van adressen met 10K tot 100K munten en 100K tot 1M munten. 

image
Bron: Santiment

Gezamenlijk controleren deze twee groepen ongeveer 20% van de LINK voorraad, bijna vergelijkbaar met het aantal dat aan het accumuleren is. Het volgen van Bitcoin’s (Ticker: BTC) volgende richting zou kunnen bepalen of LINK zal terugkaatsen vanaf de bovengenoemde vraag zone van $11.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu