Blockchain Stories
MicroStrategy koers daalt met ruim 20% door BTC daling
Bitcoin Nieuws

MicroStrategy koers daalt met ruim 20% door BTC daling

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy is vooral bekend vanwege de investeringen in Bitcoin. Met enige regelmaat investeert dit bedrijf hun geld in BTC, waarvoor ze zelfs speciale bedrijfsobligaties uitgegeven. Hier heeft MicroStrategy zeker de vruchten van geplukt, maar nu heeft men de wind fors tegen. In de afgelopen 5 dagen daalde de MicroStrategy koers namelijk met ruim 20%.

Verwezen met Bitcoin

De bedrijfsvoering van MicroStrategy mag zeker geprezen worden. Men heeft door de jaren heen veel geld in BTC geïnvesteerd, waardoor het bedrijf meer dan 226.000 BTC in bezit heeft. Er kan hierdoor niks anders dan gesteld worden dat MicroStrategy en Bitcoin verweven met elkaar zijn.

Dat ervaart het Amerikaanse bedrijf nu spijtig genoeg op een negatieve manier. In de afgelopen dagen is de Bitcoin koers hard gedaald. Dat geldt ondertussen ook voor alle financiële markten, waardoor MicroStrategy eigenlijk twee klappen moet verwerken. Ten eerste is de MicroStrategy koers al gedaald door de economische omstandigheden. Ten tweede doet de dalende Bitcoin koers hier nog een flinke schep bovenop. Voor aandeelhouders is het absoluut niet prettig dat de Bitcoin koers ook zo hard daalt, aangezien dit direct terug te zien is in de financiële waarde van het bedrijf MicroStrategy.

Verdere daling verwacht

Op het moment van schrijven is de Amerikaanse beurs nog niet geopend. Zoals ook uit onderstaande tweet blijkt, wordt er een verdere daling van de MicroStrategy koers verwacht:

Het is afwachten wat de koers precies gaat doen, zodra de Amerikaanse beurzen hun deuren open. De verwachting is dat de daling verder en verder gaat, aangezien MicroStrategy en Bitcoin zo extreem met elkaar verweven zijn.

Wat betekent dit voor het bedrijf?

De aanzienlijke daling van het MicroStrategy aandeel is geen goed teken. Op meerdere vlakken om precies te zijn:

  • Het wekt geen beleggersvertrouwen op. Dat de MicroStrategy aandelenkoers zo nauw verweven met de Bitcoin koers is, roept waarschijnlijk weinig tot geen beleggersvertrouwen op. De Bitcoin koers is eigenlijk nog te volatiel, zoals nu blijkt.
  • Het bedrijf ziet de bedrijfswaarde aanzienlijk dalen. De waarde van een bedrijf gaat uiteraard hand in hand met de waarde van het aandeel. Dat het MicroStrategy aandeel zo hard daalt, doet de algehele bedrijfswaarde daarom ook geen goed. Het is zelfs mogelijk dat het bedrijf in de toekomst in financiële problemen kan komen. Juist ook omdat men soort van bedrijfsobligaties uitgegeven heeft om überhaupt in Bitcoin te kunnen investeren.

Voor aandeelhouders zijn de recente ontwikkelingen absoluut niet prettig. Zij zien hun waarde verdampen en zullen vraagtekens zetten bij hun eerdere investeringen. Was het wel zo slim om in een bedrijf te investeren dat zo afhankelijk van de Bitcoin koers is? daar wordt in de komende periode ongetwijfeld vaak over gediscussieerd. Uiteindelijk is het uiteraard aan elke investeerder om de juiste keuzes te maken.

Het is hoe dan ook interessant om de MicroStrategy koers in de gaten te houden. Weet de BTC koers zich op termijn te herstellen? Dan zie je dat waarschijnlijk snel terug in de MicroStrategy koers.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Binance trekt 40% meer grote investeerders aan in 2024

Pieter de Haan

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu