Blockchain Stories
Trump wil Amerikaanse schuld aflossen met Bitcoin: realiteit of droom?
Bitcoin Nieuws

Trump wil Amerikaanse schuld aflossen met Bitcoin: realiteit of droom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De voormalige president Donald Trump heeft onlangs een gedurfd plan voorgesteld om de Amerikaanse staatschuld van $35 biljoen af te lossen met Bitcoin. Dit idee heeft veel reacties uitgelokt, vooral van economen die sceptisch zijn over de haalbaarheid ervan.

Bitcoin schuldplan van Trump

Trump stelde in een interview met Fox Business voor om de immense Amerikaanse schuld te vereffenen door simpelweg een “crypto cheque” te overhandigen. Dit plan lijkt echter meer op een goedbedoelde droom dan op een realistische oplossing. De bekende econoom Scott Lincicome bracht dit voorstel onder de aandacht, wat leidde tot reacties van andere experts.

Vergelijk het idee van een nationale Bitcoinv oorraad met een persoonlijke spaarpot. Je stopt er af en toe wat geld in voor een toekomstig doel. Maar net zoals je een vriend geen $100 kunt geven en zeggen dat je schuld is vereffend zonder de daadwerkelijke waarde te waarborgen, kan de overheid niet zomaar Bitcoin gebruiken om de nationale schuld te betalen. Dit komt omdat de waarde van Bitcoin zeer volatiel is en afhankelijk is van de marktwaardering.

Kritiek van Justin Wolfers

Econoom Justin Wolfers reageerde snel op het plan van Trump met de opmerking dat dit niet is hoe schuld, crypto of economie werkt. Hij benadrukte dat een dergelijke aanpak onrealistisch is en niet gebaseerd is op een solide begrip van economische principes. Deze opvatting werd gedeeld door andere experts, waaronder Nobelprijswinnaar Paul Krugman, die het plan bestempelde als een “overheidssteun” voor een industrie die volgens hem schade toebrengt aan zowel waarde als milieu.

Ook James Angel van Georgetown University noemde het een tactiek om stemmen te winnen van Bitcoin enthousiastelingen. Wolfers ging verder door de voorstellen van senator Cynthia Lummis, die pleitte voor een strategische bitcoin reserve om de Amerikaanse schuld op te lossen, te bekritiseren als ‘één van de meest verbazingwekkende woordensalades’ die hij ooit had gelezen.

Impact van crypto op economie

Het debat rond Trump’s voorstel onthult bredere implicaties over de rol van cryptocurrency in de economie. Hoewel Bitcoin en andere digitale valuta’s aanzienlijke aandacht hebben getrokken als alternatieve vormen van waardeopslag en transactiemiddelen, blijven ze problematisch als het gaat om grootschalige financiële strategieën.

Cryptocurrency kan worden gezien als virtueel goud. Het heeft waarde omdat mensen er waarde aan hechten en het schaars is. Echter, de stabiliteit en betrouwbaarheid die nodig zijn voor nationale schuldaflossing ontbreken bij digitale valuta. De waarde van Bitcoin kan sterk fluctueren, waardoor het een risicovolle keuze is voor dergelijke serieuze economische plannen.

De discussie over het gebruik van Bitcoin om nationale schulden af te lossen benadrukt de behoefte aan een dieper begrip van zowel cryptocurrency als traditionele economische principes. Hoewel innovatieve ideeën welkom zijn, moeten ze ook praktisch en uitvoerbaar zijn binnen de bestaande economische structuren.

Terwijl het idee om de Amerikaanse schuld met Bitcoin af te lossen op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, blijkt bij nader inzien dat het plan aanzienlijke tekortkomingen heeft.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu