Blockchain Stories
Stacks (STX) daalt 23%, maar nieuwe ontwikkelingen kunnen de trend keren
Altcoin Nieuws

Stacks (STX) daalt 23%, maar nieuwe ontwikkelingen kunnen de trend keren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Stacks (STX) heeft recent een sterke daling van 23% in waarde ervaren. Dit komt door de huidige correctiefase van de markt, waarin ook andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum een daling hebben laten zien. Ondanks deze negatieve trend zijn er enkele hoopgevende ontwikkelingen die de neerwaartse beweging van Stacks kunnen afremmen.

De daling van Stacks in een bredere marktcontext

In de afgelopen week heeft Stacks (STX) een aanzienlijke waardedaling doorgemaakt, met een verlies van bijna 23%. Deze daling is deels te wijten aan de bredere correctie in de cryptomarkt. Bitcoin en Ethereum, de grootste cryptocurrencies, hebben beide een daling van ongeveer 10% ervaren, wat de markt als geheel met 2% omlaag heeft getrokken.

Maar waarom gebeurt dit? Denk aan de cryptomarkt als een drukke snelweg. Als de belangrijkste rijstroken (Bitcoin en Ethereum) verstopt raken, wordt het verkeer (andere cryptocurrencies) ook beïnvloed. Stacks is een van die cryptocurrencies die de impact voelt van deze marktverstoringen.

Hoopgevende ontwikkelingen voor Stacks

Ondanks de neerwaartse trend zijn er enkele positieve ontwikkelingen voor Stacks die de situatie kunnen verbeteren. Een belangrijke gebeurtenis is de introductie van de Nakamoto upgrade op 22 april. Deze upgrade introduceerde de rol van ‘Signers’, vergelijkbaar met validators in andere blockchainnetwerken. Sinds deze upgrade hebben 39 blockchaininstituten zich aangemeld om Signer te worden, waaronder Xverse, een Bitcoin walletprovider.

Een ander positief punt is de samenwerking tussen Stacks en Aptos, aangekondigd tijdens de Bitcoin Builders Conference. Aptos zal zich bij Stacks aansluiten als Signer, wat het totaal aantal Signers op 40 brengt. Deze partnerschappen vergroten de gebruikersbasis van Stacks en versterken de positie van Stacks als een belangrijke layer 2 oplossing voor de Bitcoin blockchain.

Vergelijk deze ontwikkelingen met het bouwen van extra rijstroken op een drukke snelweg. Door meer ‘rijstroken’ toe te voegen, kan het verkeer beter doorstromen en worden opstoppingen verminderd. In dit geval helpen de nieuwe Signers en partnerschappen om de prestaties en het gebruik van Stacks te verbeteren.

Wat betekent dit voor investeerders?

Op dit moment blijft de prijs van STX onder druk staan door de bearish markt. Echter, er is een sterke steun rond de $1,46 prijsgrens. Dit geeft hoop voor investeerders die optimistisch zijn over STX, omdat het een solide basis biedt voor een mogelijke prijsstijging. Als de bulls (kopers) erin slagen om deze steun te behouden, kan de volatiliteit afnemen en kunnen de prijzen zelfs terugkeren naar de niveaus van mei juni.

Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven op marktbewegingen. Hoewel de huidige markt trend nog steeds bearish is, kunnen de recente ontwikkelingen rond Stacks een positief effect hebben op de prijs in de nabije toekomst.

stx grafiek 4augustus
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wormhole stijgt met 20% in 3 dagen en presteert beter dan Bitcoin

Timo Bruinsma

PEPE richt zich op een uitbraak na whale activiteit

Timo Bruinsma

$1,9 miljoen aan crypto gedrained in mogelijke Banana Gun bot hack

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu