Blockchain Stories
Bitcoin vriendelijk land overweegt toetreding tot BRICS alliantie
Bitcoin Nieuws

Bitcoin vriendelijk land overweegt toetreding tot BRICS alliantie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

El Salvador, het land dat geschiedenis schreef door als eerste Bitcoin te legaliseren, overweegt nu om zich aan te sluiten bij de invloedrijke BRICS alliantie. Met ongeveer $400 miljoen aan BTC reserves, zoekt El Salvador naar nieuwe manieren om deze digitale valuta te benutten.

Door zich aan te sluiten bij BRICS, hoopt El Salvador nieuwe handelspartners te vinden die open staan voor het gebruik van cryptocurrencies.

Rusland’s zoektocht naar alternatieven

Rusland, een prominent BRICS lid, heeft al bijna twee jaar te kampen met Amerikaanse sancties. Dit heeft geleid tot een zoektocht naar alternatieve handelswijzen die niet afhankelijk zijn van de Amerikaanse dollar. De sancties hebben kansen gecreëerd voor El Salvador om nieuwe overeenkomsten te sluiten met Rusland, los van de Amerikaanse dollar.

Rusland ziet in El Salvador een potentiële bondgenoot die bereid is om de gevestigde financiële systemen te omzeilen. Deze partnerschap kan een voorbeeld vormen voor andere landen die op zoek zijn naar alternatieven voor de Amerikaanse dollar.

Cryptocurrency: De sleutel tot handelsuitdagingen?

Volgens ingewijden heeft El Salvador bevestigd geïnteresseerd te zijn in toetreding tot de BRICS alliantie in 2024. Als Rusland instemt met het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de handel met El Salvador, dan kan deze handelsvorm snel worden overgenomen door andere landen.

Door het gebruik van digitale valuta kunnen sancties worden omzeild, wat de economische samenwerking tussen landen kan bevorderen. El Salvador’s leidende rol op dit gebied kan andere landen inspireren om soortgelijke stappen te ondernemen en de adoptie van cryptocurrencies te versnellen.

De toekomst van de Amerikaanse dollar op het spel

El Salvador’s potentiële toetreding tot BRICS en de mogelijke Bitcoin transacties met andere leden kunnen de dominantie van de Amerikaanse dollar op het wereldtoneel bedreigen. Deze ontwikkeling kan vergaande gevolgen hebben voor de wereldeconomie en de rol van cryptocurrencies in internationale handel.

Als meer landen het voorbeeld van El Salvador volgen en cryptocurrencies omarmen als een legitiem betaalmiddel, kan dit leiden tot een verschuiving in de mondiale financiële macht. De Amerikaanse dollar, die lange tijd de wereldwijde reservevaluta is geweest, kan als gevolg aan invloed verliezen naarmate landen alternatieve manieren vinden om handel te drijven en waarde op te slaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Wat kan PEPE doen tijdens Uptober en in Q4?

Scott

Uniek: Duitse bank biedt cryptodiensten aan

Scott

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu