Blockchain Stories
Bitcoin volatiliteit stijgt naar een hoog niveau, waarom?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin volatiliteit stijgt naar een hoog niveau, waarom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De volatiliteit van Bitcoin, uitgedrukt in de speciale index, bevindt zich momenteel op een piek. In de afgelopen maanden is de volatiliteit aanzienlijk toegenomen, waardoor handelaren met extreme prijsschommelingen te maken krijgen. Waar komt deze hoge volatiliteit precies vandaan? En wellicht belangrijker: is het mogelijk om je als Bitcoin investeerder te wapenen tegen de hoge volatiliteit?

Toename van meer dan 13%

Zoals uit bovenstaande tweet blijkt, is er sprake van een toename van meer dan 13%. Zelfs voor de begrippen van Bitcoin is dit een aanzienlijke stijging. De digitale valuta staat bekend om de hoge volatiliteit, maar zo’n grote stijging komt niet al te vaak voor.

Wat is er aan de hand?
Dat de Bitcoin volatiliteit index stijgt, is eigenlijk aan verschillende factoren te wijten. Ten eerste doen andere financiële producten het de laatste tijd opvallend goed. Onder meer de prijzen van edelmetalen zijn aanzienlijk gestegen. Meerdere investeerders geven hierdoor de voorkeur aan dergelijke financiële producten. Dit komt vooral doordat de positie van Bitcoin én de edelmetalen ten opzichte van de Amerikaanse dollar in het voordeel van de edelmetalen veranderd zijn.

Ten tweede spelen er belangrijke, geopolitieke factoren. De afgelopen dagen is het weer extreem onrustig in onder meer Iran, Libanon en Israël. Deze onrust brengt veel spanningen en onzekerheid met zich mee. Dit uit zich onder meer in een stijgende Bitcoin volatiliteitsindex en dalende koersen van verschillende financiële producten. Ook bijvoorbeeld de aandelenmarkt heeft het op dit moment zwaar.

Ten derde is er de afgelopen maanden een hoop gebeurd in de cryptomarkt. In juni hadden we met een flinke correctie te maken, terwijl ook de afgelopen dagen pittig waren voor Bitcoin. De Bitcoin koers noteerde donkerrode cijfers, waardoor het beleggersvertrouwen verder afnam. Dit gaat dus gepaard met een hogere volatiliteit die nu duidelijk uitgedrukt wordt in een (veel) hogere Bitcoin volatiliteitsindex.

Wat kun je tegen deze hogere volatiliteit doen?

Tegen de hogere volatiliteit van Bitcoin kun je zelf niks doen. Je kunt deze hoge index echter wel in je eigen voordeel gebruiken. Dit doe je door het principe van ‘buy the dip’ op te volgen. Uiteraard is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Dit principe is vrij eenvoudig: koop Bitcoin in de dip tegen een vrij lage koers. Zodra de Bitcoin koers weer groene cijfers noteert, ben je spekkoper. Maar, wanneer is er dan precies sprake van dé dip? Dat is uiteraard door niemand te voorspellen. Meerdere factoren spelen een cruciale rol en de Bitcoin markt is simpelweg niet al te eenvoudig te doorgronden.

Voor jou, als Bitcoin investeerder, is het vooral belangrijk om alle externe factoren in de gaten te houden. Daarvoor zit je op Blockchainstories.com goed. Op onze website delen wij de belangrijkste nieuwsberichten met betrekking tot Bitcoin en altcoins. Houd de berichtgeving in de gaten, hou ook met een schuin oog de volatiliteitsindex in de gate en handel vooral nooit uit emotie. Onder aan de streep kun je de hoge volatiliteitsindex zeker in je voordeel benutten.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu