Blockchain Stories
Toename van nieuwe Bitcoin adressen sinds juni
Bitcoin Nieuws

Toename van nieuwe Bitcoin adressen sinds juni

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maanden zijn voor crypto vrij onstuimig geweest. De volatiliteit lijkt hoogtijdagen te vieren en talloze externe factoren spelen een belangrijke rol. Des te opvallender is de stijging in het aantal nieuwe Bitcoin adressen. Aan het begin van juni kwam het aantal Bitcoin adressen op een dieptepunt uit, maar sindsdien is een flinke inhaalslag ingezet. Sinds het begin van juni is er sprake van een groei van maar liefst 35%:

Wat blijkt uit deze groei?

Het is allereerst goed om te benadrukken dat het gaat om nieuwe adressen die opduiken op de blockchain. Het aanmaken van een nieuw adres op een blockchain kan twee redenen hebben.

Ten eerste openen nieuwe investeerders een nieuw adres op de blockchain. Als een investeerder besluit om in BTC te investeren, heeft de investeerder een nieuw adres nodig. Dat er een aanzienlijke groei in het aantal nieuwe Bitcoin adressen zit, doet daarom vermoeden dat veel nieuwe investeerders toegetreden zijn tot de markt.

Ten tweede openen bestaande investeerders extra adressen. Dit heeft in de meeste gevallen met de privacy te maken. Of om de toch al kleine risico’s verder te minimaliseren. Uit de cijfers is lastig te halen om hoeveel bestaande investeerders het precies gaat.

De groei geeft in ieder geval aan dat er weer meer activiteit is. Een daling van nieuwe Bitcoin adressen geeft aan dat weinig nieuwe investeerders toetreden en dat bestaande investeerders zich rustig(er) houden. Dat er nu sinds begin juni een flinke groei gaande is, geeft aan dat er toch sprake van stijgend beleggersvertrouwen is.

Eerdere daling in 2024

Vanaf eigenlijk het begin van 2024 was er sprake van een daling in het aantal nieuwe adressen. Dit had mogelijk te maken met de lancering van de Bitcoin ETF’s. Voor het investeren in een Bitcoin ETF hoeft geen nieuw adres aangemaakt te worden, waardoor ETF-investeerders geen invloed hebben op het aantal nieuwe adressen. Wellicht kozen veel investeerders voor een ETF in plaats van een rechtstreekse investering in BTC.

Ook andere factoren/oorzaken droegen bij aan de daling in 2024. Deze daling bereikte in juni 2024 het dieptepunt, waarna er dus een flinke stijging ingezet is sinds dat moment. Ten opzichte van juni 2024 zijn er 35% meer nieuwe Bitcoin adressen aangemaakt. Een indrukwekkende groei.

Is dit een opmars naar meer?

Het kan inderdaad zomaar zijn dat dit een opmars is naar meer. Het aantal nieuwe adressen duidt toch op meer en meer beleggersvertrouwen. Juist dat heeft de cryptomarkt nodig om verder te groeien.

Tegelijkertijd spelen enkele externe factoren een cruciale rol. Wat te denken van alle Mt. Gox terugbetalingen, de verkopen van de Duitse overheid en de aangekondigde renteverlaging in september? Al deze zaken zijn van invloed op de ontwikkeling van de Bitcoin koers en daarmee ook op het aantal nieuwe adressen.

Maakt de Bitcoin koers op korte termijn een flinke stijging door? Dan worden er ongetwijfeld meer nieuwe BTC adressen aangemaakt. Al met al een interessant onderwerp om goed in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu