Blockchain Stories
Trump haalt meer dan $20 miljoen op bij Bitcoin conventie
Bitcoin Nieuws

Trump haalt meer dan $20 miljoen op bij Bitcoin conventie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin bracht afgelopen week een bezoek aan de Bitcoin conventie in Nashville. Deze conventie, georganiseerd door Bitcoin Magazine, wordt gezien als het belangrijkste evenement voor Bitcoin. Dat bleek ook uit de gasten; één van de sprekers was Donald Trump. Dat de mogelijk nieuwe president van Amerika hier een toesprak kwam geven, past perfect in zijn strategie. Hij presenteert zich aan de Amerikanen als een president die volledig openstaat voor crypto. De toesprak op de Bitcoin conventie heeft zijn partij geen windeieren gelegd; hij haalde meer dan $20 miljoen op bij deze Bitcoin conventie.

Waar komt dit geld vandaan?

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn de kandidaten volop bezig met lobbyen. Niet alleen om stemmen te trekken, maar ook om geld op te halen. Dit geld is simpelweg nodig om campagne te kunnen voeren. Dat Trump een bezoekje aan de Bitcoin conventie bracht, had uiteraard ook deels met dit geld te maken.

Het geld dat Trump tijdens deze conventie opgehaald heeft, is afkomstig van onder meer cryptobedrijven. Voor deze bedrijven zou het ideaal zijn als Trump aan de macht komt. Hij omschrijft zich niet voor niets als de crypto president. Door juist deze presidentskandidaat te financieren, hopen cryptobedrijven in de nabije toekomst meer vrij spel te krijgen. Uiteraard is er in Amerika al een lange tijd een hoop te doen om cryptoregulatie, cryptoregels en bijvoorbeeld belastingen die over crypto geheven wordt.

Dat juist cryptobedrijven Trump financieren, mag eigenlijk geen verrassing heten. Deze bedrijven zijn gebaat bij duidelijke regels, duidelijke richtlijnen en ook enige vrijheid. Dat zou hen in staat om stellen om vrijuit te ondernemen, hun diensten aan te kunnen bieden en om zich aan de regels te houden. Juist dat is het lastige nu: cryptobedrijven weten niet exact wat de huidige regels (en consequenties) zijn.

Wat gaat Trump met dit geld doen?

Voor Trump is een bedrag van $20 miljoen eigenlijk een schijntje. Zijn gehele campagne kost namelijk honderden miljoenen, puur om zoveel mogelijk stemmen te scoren voor de aankomende verkiezingen. Toch is Trump absoluut gebaat bij dit bedrag van meer dan $20 miljoen. Dat heeft eigenlijk twee redenen:

  • Trump heeft de cryptosector hard nodig. Crypto speelt in de komende presidentsverkiezingen een opvallend belangrijke rol. Het is één van de onderwerpen waarbij beide partijen ver uit elkaar staan, waardoor het voor Trump iets is om zich mee te onderscheiden. Dat doet hij onder meer met de lancering van speciale Bitcoin sneakers.
  • Alle kleine beetjes helpen. Trump heeft simpelweg (veel) geld nodig om zijn campagne te kunnen voeren. Dit bedrag van ruim $20 miljoen wordt dan ook met open armen ontvangen. Ondertussen heeft Trump op de Bitcoin conventie ook nog zijn woordje kunnen doen. Daarmee heeft ‘ie mogelijk extra stemmen gescoord bij aanhangers van crypto.

De presidentsverkiezingen staan in november op het programma. Tot die tijd is het een ware titanenstrijd tussen Harris en Trump, waarbij crypto dus één van de belangrijkste discussiepunten is.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

BNB head and shoulders patroon: Kans op 19% stijging?

Julian Smits

Kan Bitcoin $70.000 aantikken in oktober?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu