Blockchain Stories
Wat betekent de dalende burn rate voor Shiba Inu (SHIB)?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Wat betekent de dalende burn rate voor Shiba Inu (SHIB)?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maand zag de populaire memecoin Shiba Inu (SHIB) een aanzienlijke daling in zijn burn rate. Dit roept de vraag op of investeerders zich zorgen moeten maken over deze ontwikkeling.

Om dit beter te begrijpen, bespreken we wat een burn rate is, hoe het SHIB beïnvloedt en wat de toekomst voor deze cryptocurrency in petto heeft.

Wat is de burn rate?

De burn rate van een cryptocurrency verwijst naar het aantal tokens dat uit circulatie wordt gehaald door ze naar een onbruikbaar adres te sturen, ook wel een null address genoemd. Het doel hiervan is de totale hoeveelheid tokens in omloop te verminderen, waardoor de schaarste toeneemt en, theoretisch gezien, de waarde stijgt als de vraag gelijk blijft.

Vergelijk het met het uit de handel nemen van een zeldzame postzegel. Als er minder exemplaren van die postzegel beschikbaar zijn, wordt hij waardevoller voor verzamelaars.

In juli vernietigde het Shiba Inu team bijna 380 miljoen tokens, verdeeld over 178 transacties. De drukste dag was 11 juli, toen meer dan 70 miljoen SHIB tokens werden vernietigd. Hoewel dit op het eerste gezicht indrukwekkend lijkt, vertegenwoordigt het een daling van 58,5% ten opzichte van juni.

coinglass shib inu volume
Bron: Coinglass

De impact op de prijs van SHIB

Ondanks de inspanningen om tokens te burnen, zag SHIB een daling van 4% in zijn dagelijkse waarde, vooral als gevolg van een bredere marktneergang. Bitcoin (BTC) zakte kort onder de $64.000 en Ethereum (ETH) daalde tot $3.100, wat ook invloed had op de algehele marktstemming.

Toch zijn er signalen dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor SHIB. Een belangrijke indicator hiervoor is de Relative Strength Index (RSI), een maatstaf die aangeeft of een activum overgekocht of oververkocht is. Een RSI score boven de 70 wijst op een mogelijke waardecorrectie, terwijl een score rond de 30 (zoals momenteel voor SHIB) suggereert dat er ruimte is voor groei.

Daarnaast kan de voortgang van Shibarium, een Layer 2 blockchain oplossing, een positieve impact hebben. Shibarium werd een jaar geleden gelanceerd en is ontworpen om de Shiba Inu ecosysteem te versterken door de transactiekosten te verlagen, schaalbaarheid te verbeteren en de snelheid te verhogen.

shib dalende trend RSI
Bron: TradingView

Shibarium en toekomstige groei

Het Shibarium netwerk heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt met meer dan 6 miljoen verwerkte blokken. Deze verbeteringen kunnen worden vergeleken met het upgraden van een lokaal netwerk naar een snellere en betrouwbaardere verbinding, wat leidt tot een betere gebruikerservaring en potentiële groei voor SHIB.

De vooruitgang van Shibarium zou kunnen bijdragen aan een toekomstige waardestijging van SHIB, vooral als de vraag naar de munt toeneemt. Zoals de basisprincipes van economie dicteren, leidt een verminderde beschikbaarheid van een product in combinatie met blijvende of stijgende vraag tot een hogere prijs.

Het is dus belangrijk voor investeerders om niet alleen naar de huidige cijfers te kijken, maar ook naar de langetermijnontwikkelingen binnen het Shiba Inu ecosysteem.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu