Blockchain Stories
Mt. Gox heeft inmiddels 17.000 crediteuren terugbetaald
Crypto Exchange Nieuws

Mt. Gox heeft inmiddels 17.000 crediteuren terugbetaald

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vorige maand is de voormalige crypto exchange Mt. Gox gestart met terugbetalingen. De exchange is gister met een statement gekomen, waarin te lezen valt dat inmiddels meer dan 17.000 crediteuren terugbetaald zijn. Daarmee heeft Mt. Gox de eerste fase van de terugbetalingen met succesvol afgerond.

Terugbetalingen op meerdere dagen

Mt. Gox kiest ervoor om de terugbetalingen over meerdere dagen te verspreiden. Zo vonden er op 5 juli, 16 juli en 24 juli grote terugbetalingen plaats. Tijdens deze dagen zijn meer dan 17.000 schuldeisers terugbetaald. Dit gebeurt in de vorm van Bitcoin, Ether en Bitcoin Cash.

De groep van meer dan 17.000 schuldeisers had een schuld van zo’n $8,6 miljard openstaan. Dit betekent concreet dat er voor een bedrag van $8,6 aan BTC en BTC Cash terugbetaald is. Dit heeft zich in de afgelopen periode geuit in een aanzienlijke volatiliteit op de Bitcoin markt. De koers staat al geruime tijd onder druk en staat ook vandaag weer in het donkerrood. Dit kan niet volledig aan Mt. Gox toegeschreven worden, maar deze terugbetalingen spelen zeker een grote rol.

Terugbetalingen via meerdere exchanges

De voormalige crypto exchange Mt. Gox werkt voor de terugbetalingen samen met meerdere crypto exchanges. De meeste transacties zijn afgehandeld door Kraken en Bitstamp. De eerstgenoemde exchange heeft zich puur bezig gehouden met Bitcoin en Bitcoin Cash, terwijl Bitstamp zich bezighield met de Ether-tokens transacties.

Nog een lange weg te gaan

Met het terugbetalen van ruim 17.000 schuldeisers heeft Mt. Gox de eerste fase afgerond. Maar, er is nog een hele lange weg te gaan. In totaal moet deze voormalige crypto exchange ruim 127.000 schuldeisers betalen. Met de recente afronding van de eerste fase is dus nog geen 10% van alle schuldeisers betaald.

Dit houdt in dat Mt. Gox nog een lange weg te gaan heeft. Dit houdt ook in dat de Bitcoin koers in de komende periode waarschijnlijk volatiel blijft. Mt. Gox heeft tot eind oktober 2024 de tijd om alle terugbetalingen af te ronden, waardoor ook in de komende maanden de Bitcoin koers waarschijnlijk onder druk blijft staan.

Dit komt overigens niet alleen door de Mt. Gox terugbetalingen, maar ook door het rentebesluit van de FED. De Amerikaanse Centrale Bank maakte woensdag 31 juli bekend dat de rente op dit moment gelijk blijft. De cryptomarkt reageerde hier vrij heftig op, gezien de donkerrode cijfers.

Komende terugbetalingen

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Mt. Gox de terugbetalingen blijft spreiden. De komende maand zullen weer heel wat schuldeisers terugbetaald worden, waarna dit ook in september en oktober het geval zou zijn. Zoals hierboven al aangegeven, blijft de Bitcoin koers hierdoor langere tijd onder druk staan.

Wat betekent dit voor jou, als crypto investeerder? Dit betekent onder meer dat je de komende maanden rekening moet blijven houden met een forse volatiliteit. Richt je echter niet alleen op deze terugbetalingen, maar hou alle (externe) factoren in de gaten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu