Blockchain Stories
Rusland en internationale transacties met crypto
Nieuws Regulatie

Rusland en internationale transacties met crypto

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Rusland is op schema om tegen september cryptocurrency te gebruiken voor internationale betalingen.

Eerste internationale betalingen in crypto tegen eind van het jaar

Volgens een rapport van Reuters, onder verwijzing naar de gouverneur van de Russische Centrale Bank, Elvira Nabiullina, kunnen de eerste internationale betalingen met crypto tegen het einde van het jaar worden verwacht. 

Dit vooruitzicht is gebaseerd op het aannemen van een belangrijke wet die het gebruik van crypto’s in grensoverschrijdende handel mogelijk maakt. Reagerend op de goedkeuring van de wet, zei het hoofd van de Doema:

Wij nemen een historische beslissing in de financiële sfeer.

Zal het Russische crypto plan sancties verlichten?

Het rapport koppelde de crypto ontwikkeling van Rusland aan plannen om de financiële druk van sancties door het Westen te verminderen. Blijkbaar heeft Rusland vertragingen in betalingen ervaren, vooral met belangrijke handelspartners zoals China, India en de VAE.

Volgens het rapport verliep een groot deel van de internationale overschrijvingen van deze handelspartners via het internationale SWIFT systeem. Daarom stonden zij onder druk om de westerse sancties tegen Rusland te volgen. 

Ondanks het aanmoedigen van handelspartners om lokale valuta’s te gebruiken, waaronder BRICS landen, hebben voorzichtigheid en secundaire sancties van partners het moeilijk gemaakt voor de Russische economie. Dit heeft invloed gehad op de import, zoals opgemerkt door Elvira Nabiullina:

De risico’s van secundaire sancties zijn gegroeid. Ze bemoeilijken betalingen voor importen, en dat betreft een breed scala aan goederen.

Volgens het Reuters-rapport hebben de vertragingen geleid tot een daling van 8% in Russische importen, een belangrijk risico voor de Russische economie.

Crypto als oplossing voor import problemen

Het gebruik van cryptocurrencies voor internationale betalingen kan helpen om de bovengenoemde uitdagingen te verminderen. De nieuwe wet die de weg vrijmaakte voor deze verwachte adoptie bevatte ook regelgeving voor cryptocurrency mining. Bedrijven die digitale activa in Rusland willen minen, moeten voldoen aan de regelgeving eisen en de vastgestelde energielimiet, aldus het Russische nieuwsagentschap Tass:

Individuen die de door de Russische regering vastgestelde energie limieten niet overschrijden, krijgen het recht om digitale valuta te minen zonder te worden opgenomen in het register.

Energie beperkingen en wetgeving

De Russische president Vladimir Poetin had eerder de strikte energielimiet voor cryptocurrency miners herhaald. De president had bezorgdheid geuit dat cryptocurrency mining zou kunnen leiden tot energiegebrek. 

De markt wacht af hoe de Russische wet vanaf september zal uitpakken en of meer Russische handelspartners akkoord zullen gaan met internationale crypto betalingen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu