Blockchain Stories
BitClout oprichter krijgt SEC fraude aanklachten
Altcoin Crypto Exchange Nieuws Regulatie

BitClout oprichter krijgt SEC fraude aanklachten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op dinsdag werd Nader Al Naji, de oprichter van het open source blockchain gebaseerde sociale mediaplatform BitClout, aangeklaagd door zowel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als het Department of Justice (DOJ) voor zijn betrokkenheid bij een vermeend frauduleus crypto schema met betrekking tot het BitClout platform en zijn native token, BTCLT.

Aanklachten tegen BitClout oprichter

De aanklacht van de SEC schetst een verontrustend beeld van Al Naji’s handelingen. Er wordt beweerd dat hij sinds november 2020 meer dan $250 miljoen heeft opgehaald via niet geregistreerde aanbiedingen en verkoop van BTCLT, waarbij hij investeerders misleidde door hen valselijk te verzekeren dat de opbrengsten niet voor persoonlijk gewin zouden worden gebruikt.

De aanklacht onthult echter dat Al Naji naar verluidt meer dan $7 miljoen aan investeerders fondsen heeft afgeleid naar persoonlijke uitgaven, waaronder extravagante geschenken en huurbetalingen voor een herenhuis in Beverly Hills.

Om de zaken verder te compliceren, suggereert de aanklacht van de SEC dat Al Naji aanzienlijke moeite deed om BitClout als een gedecentraliseerde entiteit zonder centrale autoriteit af te schilderen, waarbij hij zich verschool achter het pseudoniem Diamondhands om de illusie van autonomie te behouden.

Al Naji zou naar verluidt juridische adviezen hebben verkregen die de niet effectenstatus van BTCLT ondersteunen door de ware aard van het project verkeerd voor te stellen, terwijl hij tegelijkertijd zijn vermeende misleidende praktijken in het geheim aan geselecteerde investeerders onthulde.

Gurbir S. Grewal, directeur van de handhavingsafdeling van de SEC, benadrukte de ernst van de situatie en verklaarde dat Al Naji’s pogingen om de effectenwetten te ontwijken en investeerders te misleiden niet onopgemerkt zouden blijven.

Regulatoire storm dreigt

De juridische implicaties van deze aantijgingen zijn ernstig, met de aanklacht van de SEC die in de Amerikaanse Districtsrechtbank voor het Zuidelijke District van New York is ingediend. 

Deze beschuldigt Al Naji van schendingen van de effectenregistratie en anti fraude bepalingen die teruggaan tot de Securities Act van 1933 en de Securities Exchange Act van 1934.

Bovendien zijn Al Naji’s vrouw, moeder en geassocieerde entiteiten genoemd als relief defendants voor fondsen die naar verluidt aan hen zijn overgedragen vanuit investeerdersbijdragen, volgens de aanklacht van de SEC die op 30 juli werd vrijgegeven.

Zelfbeschreven crypto advocaat Preston Byrne heeft zich uitgesproken over de situatie en gewezen op eerdere waarschuwingen over de activiteiten van Al Naji, waaronder zijn betrokkenheid bij het vermeende Basis Ponzi schema in 2017 en beweringen over de decentralisatie van BitClout, die nu door regelgevers, waaronder het Department of Justice, onder de loep worden genomen.

Hoeveel jaren Al Naji zou kunnen krijgen als hij schuldig wordt bevonden in een rechtszaak, werd niet onthuld door de instantie in het persbericht, in afwachting van verdere onthullingen en de startdatum van het proces.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu