Blockchain Stories
Wat is de volgende stap voor ETH ETF na recordinstromen?
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Wat is de volgende stap voor ETH ETF na recordinstromen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s kenden een hobbelige, maar niet verrassende start, met opmerkelijke uitstroom in de eerste paar dagen. Nieuwe gegevens geven echter aan dat de situatie wellicht aan het veranderen is.

Eerste positieve instromen voor Ethereum ETF’s

Recente rapporten wijzen erop dat Ethereum ETF’s net hun eerste positieve netto instroom in de afgelopen 24 uur hebben geregistreerd.

Dit is de eerste keer in de afgelopen negen dagen dat er positieve instromen zijn genoteerd. Voorafgaand daaraan vielen de ETF uitstromen samen met de verkoopdruk die heerste in de prijsvorming van ETH sinds de goedkeuringen. Zou deze nieuwe verschuiving de weg kunnen vrijmaken voor herstel?

Herstelmogelijkheden voor Ethereum

De positieve instromen van Ethereum ETF’s alleen ondersteunen mogelijk niet noodzakelijkerwijs een bullish uitkomst. De cryptocurrency heeft de laatste vijf dagen van juli enige bullish verlichting ervaren.

Een mogelijke reden zou heraccumulatie op belangrijke Fibonacci retracement niveaus kunnen zijn. De laatste retracement van ETH vond een opleving van de vraag tussen de 0,50 en 0,62 Fibonacci niveaus.

image
Bron: TradingView

De waargenomen netto positieve instromen in Ethereum ETF’s zouden meer stijgende beweging kunnen ondersteunen als het aanhoudende koopgedrag doorgaat. Dit is niet de enige factor die de prijsactie van ETH beïnvloedt.

Technische indicatoren en marktgegevens

ETH’s bullish verlichting kan ook worden aangedreven door meer optimisme nu de 20 daagse Moving Average indicator boven de 50 daagse MA kruist. Deze kruising wordt vaak gezien als een bullish signaal.

Marktgegevens kunnen ook een impact hebben. FOMC gegevens en de aankondiging van de FED met betrekking tot rentetarieven zullen naar verwachting een significante invloed hebben op het vraagniveau in de markt. De markt anticipeert op renteverlagingen in de nabije toekomst en als dat gebeurt, kan het beleggerssentiment ten gunste van de bulls verbeteren.

Invloed van Ethereum ETF op on chain data

We onderzochten de on chain data van Ethereum om de huidige staat van de vraag te bepalen. De reserves op beurzen zijn in de afgelopen vier weken met 341.000 ETH gegroeid, wat kan verklaren waarom het bullish sentiment het moeilijk heeft gehad gedurende dezelfde periode. Er is ook een algemene daling in actieve wallets waargenomen.

image
Bron: CryptoQuant

We zagen een stijging in actieve ontvangende wallets vanaf 28 juli en een daling in actieve verzendende wallets tijdens dezelfde periode. Deze observatie zou een heropleving van de vraag kunnen signaleren. De reserves op beurzen zijn nog steeds op een maandelijks hoogtepunt, wat aangeeft dat de vraag zwak is.

De instroom van ETH naar beurzen ondersteunt deze observatie. De instromen naar beurzen zijn de afgelopen vijf dagen gedaald, wat de afname in verkoopdruk verklaart. We zagen echter ook een vergelijkbare vertraging in de uitstroom van beurzen.

image
Bron: CryptoQuant

Voorzichtige markt

Een mogelijke reden achter de bovenstaande observatie kan zijn dat de markt bang is. De verkoopdruk na de ETF goedkeuring kan de prijzen nog verder drukken en investeerders wachten op een duidelijke bevestiging van bearish uitputting.

Een heropleving van de sterke vraag naar Ethereum ETF’s en een draai in de beursreserves zou een sterke bevestiging bieden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu