Blockchain Stories
Mt. Gox verplaatst Bitcoin ter waarde van $2,2 miljard
Bitcoin Nieuws

Mt. Gox verplaatst Bitcoin ter waarde van $2,2 miljard

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er is onlangs weer $2,2 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox verplaatst, wat een belangrijke ontwikkeling is in de voortdurende inspanningen om schuldeisers te compenseren na het beruchte faillissement van de beurs in 2014.

Deze overdracht markeert een cruciale stap voorwaarts in het terugbetalingsproces voor de duizenden schuldeisers die jarenlang hebben gewacht op compensatie.

De omvang van deze transactie heeft de aandacht van de cryptogemeenschap en investeerders getrokken, gezien de potentiële gevolgen voor de Bitcoin markt. Experts speculeren over de mogelijke impact van deze grote hoeveelheid Bitcoin die in beweging is gebracht, wat volatiliteit zou kunnen veroorzaken en de prijs van de cryptocurrency zou kunnen beïnvloeden.

De rol van exchanges en terugbetalingen

Exchanges zoals Kraken spelen een cruciale rol in het proces van terugbetaling aan schuldeisers van het Mt. Gox erfgoed. Vergelijk het met een vertrouwde derde partij in een aankooptransactie, waarbij de betrouwbaarheid en effectiviteit van deze partij essentieel zijn voor een succesvolle afhandeling. Kraken is een van de vijf crypto exchanges die zijn aangewezen om de terugbetaalde fondsen te verdelen onder ongeveer 127.000 schuldeisers.

Recentelijk heeft Kraken bevestigd dat zij hun aandeel in de terugbetalingen hebben voltooid. Andere exchanges zoals Bitstamp, SBI VC Trade en Bitbank hebben ook aangegeven dat zij hun deel van de terugbetalingen succesvol hebben uitgevoerd. Echter, Coincheck moet nog reageren. Je kunt deze situatie vergelijken met een bank die een deel van de inhoud van verloren portemonnees teruggeeft aan de klanten na een inbraak, waarbij de bank fungeert als bemiddelaar tussen de criminelen en de beroofde klanten.

Compensatie van getroffen schuldeisers

Naast de rol van exchanges, is er een bredere inspanning gaande om getroffen schuldeisers te compenseren. Het Mt. Gox erfgoed, dat fungeert als een soort erfgenaam die de bezittingen van een overleden familielid beheert, zorgt ervoor dat de fondsen eerlijk en efficiënt worden verdeeld. In dit proces moeten geregistreerde accounts worden geverifieerd en moeten er afspraken worden gemaakt over de distributievoorwaarden met de aangewezen crypto exchanges.

Hoewel er al aanzienlijke vooruitgang is geboekt, zullen de resterende terugbetalingen plaatsvinden na verdere verificatie. De trustee die het Mt. Gox erfgoed beheert, heeft bevestigd dat meer dan 17.000 schuldeisers al in Bitcoin en Bitcoin Cash zijn terugbetaald via “aangewezen cryptocurrency exchanges”.

Invloed op de Bitcoin markt en liquidatie

Ondanks de grote transfers van Bitcoin, is de prijs van Bitcoin de afgelopen dagen relatief stabiel gebleven. Dit suggereert een veerkrachtige markt, hoewel de voortdurende volatiliteit een punt van zorg blijft. Stel je voor dat een aandeel in een bedrijf na faillissement nog steeds waarde kan hebben, maar dat de waarde sterk afhankelijk is van de activiteiten van het bedrijf. Dit beeld helpt de waarde van de resterende Bitcoin in het Mt. Gox erfgoed en de onzekerheid over de toekomstige liquidatie ervan te begrijpen.

Het Mt. Gox erfgoed houdt momenteel nog ongeveer 80.000 BTC vast, ter waarde van ongeveer $5,3 miljard. Hoewel het onduidelijk is of deze activa worden voorbereid voor liquidatie, zal de uiteindelijke liquidatie van deze activa nauwlettend worden gevolgd en mogelijk verdere impact hebben op de markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu