Blockchain Stories
Is memecoin Neiro een pump and dump token?
Altcoin Memecoin Nieuws

Is memecoin Neiro een pump and dump token?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Neiro crypto, een nieuwe memecoin ontwikkeld op de Solana (Ticker: SOL) blockchain, is snel onder de loep genomen. 

Minder dan 24 uur na de release zijn er aanwijzingen dat het mogelijk een scam is.

Neiro crypto ontwikkelaar vertoont verdacht gedrag

Volgens gegevens van Lookonchain zijn er groeiende zorgen over de acties van de ontwikkelaar achter Neiro crypto, een op Solana gebaseerde memecoin. 

De ontwikkelaar gebruikte naar verluidt meerdere wallets om 97,50 miljoen Neiro tokens te kopen voor 3 SOL. Vervolgens verkochten ze 68 miljoen van deze tokens voor 15,51 SOL, wat neerkomt op ongeveer $2,85 miljoen.

Daarnaast stuurde de ontwikkelaar 10 miljoen tokens naar een dead wallet, waardoor deze effectief uit de circulatie werden gehaald, en behielden ze 19,50 miljoen tokens. 

Op het moment van schrijven vertegenwoordigen deze resterende tokens een niet gerealiseerde winst van ongeveer $1,8 miljoen. Dit patroon van transacties heeft vermoedens van mogelijke manipulatieve activiteiten gewekt, die vaak geassocieerd worden met ‘pump and dump’ schema’s in de cryptomarkt.

Prijs van Neiro crypto daalt

Volgens onze koersgegevens is de prijstrend van Neiro crypto volatiel sinds de lancering op 29 juli. Aanvankelijk geprijsd rond $0,05, zag Neiro een grote stijging tot bijna $0,08 tijdens de handelssessie. 

image
Bron: CoinMarketCap

Tijdens de huidige handelssessie is er een daling geweest van 10% in de afgelopen 24 uur, waardoor de prijs nu rond de $0,04 ligt. Deze daling is niet onverwacht, gezien de recente activiteiten rond de ontwikkelaar.

Ondanks de prijsdaling heeft Neiro een aanzienlijk handelsvolume behouden, dat meer dan $125 miljoen bedraagt, en de marktkapitalisatie blijft boven de $46 miljoen. Deze cijfers wijzen op een significant niveau van marktactiviteit, wat mogelijk beïnvloed wordt door de speculatieve interesse rond de munt.

Solana memecoins blijven groeien

Gezien de opkomende controverses rond Neiro crypto, is het voor potentiële investeerders belangrijk om voorzichtig te zijn. De verdachte activiteiten van de ontwikkelaar, gekenmerkt door aanzienlijke winstnemingen en manipulatief gedrag, werpen een schaduw over de legitimiteit van de munt.

Ondanks de controverses en marktschommelingen rond Neiro crypto, lijkt de bredere interesse in memecoins op de Solana blockchain te groeien. Deze toenemende aandacht heeft een positief effect op het totale handelsvolume binnen het Solana ecosysteem.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu