Blockchain Stories
De opmerkelijke stijging van XRP: een analyse
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

De opmerkelijke stijging van XRP: een analyse

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de recente weken heeft XRP, de cryptomunt van Ripple, aanzienlijke aandacht getrokken met een plotselinge prijsstijging. Net voor de belangrijke FOMC verklaring bereikte de XRP prijs een piek van $0,657, een stijging van meer dan 8% in 24 uur. Hierdoor staat XRP weer stevig op de zesde plaats in de marktkapitalisatie ranglijst. Wat zijn de belangrijkste factoren achter deze stijging?

Toenemende vraag naar XRP

Een belangrijke drijfveer achter de prijsstijging is de groeiende vraag naar XRP. On chain data toont aan dat grote entiteiten hun accumulatietempo hebben versneld. Het aantal XRP houders met meer dan 10.000 eenheden is gestegen tot een zes maanden hoogtepunt van ongeveer 279.400 accounts. In de afgelopen vijf weken zijn er 2.389 accounts bijgekomen die meer dan 10.000 eenheden bezitten, ook wel de “shark category” genoemd.

Dit is vergelijkbaar met een groep vrienden die hun spaargeld bundelen om samen iets groots te kopen. Het toont het vertrouwen van deze entiteiten in de toekomst van XRP. Daarnaast zijn ook de accounts met meer dan 100.000 XRP eenheden aanzienlijk gegroeid, wat bijdraagt aan de vraag en de prijsstijging.

Verbeterde fundamenten van Ripple Labs

De verbeteringen die Ripple Labs heeft aangebracht, spelen een grote rol in de recente groei van XRP. De ontwikkelaars hebben aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in het XRP Ledger (XRPL) om meer DeFi projecten aan te trekken.

Vergelijk dit met het upgraden van een huis: het maakt de leefomgeving aantrekkelijker en waardevoller. Ripple heeft bijvoorbeeld een native XRPL DEX (gedecentraliseerde beurs), een AMM (automatische market maker) en een EVM compatibele sidechain gelanceerd. Op korte termijn is Ripple van plan om zijn door de Amerikaanse dollar gedekte stablecoin, RLUSD, te lanceren op zowel de XRPL als de Ethereum netwerken. Voor een soepele lancering werkt Ripple samen met bedrijven zoals ClearBank en Zero Hash.

Daarnaast lijkt de langlopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC binnenkort tot een einde te komen met een mogelijke schikking. Dit komt doordat de SEC de meeste van haar onderzoeken tegen cryptoprojecten heeft stopgezet. Een schikking zou de onzekerheid rond XRP kunnen verminderen en bijdragen aan de prijsstijging.

Technische analyse van de XRP prijs

Vanuit technisch perspectief staat de XRP prijs op het punt om het hoogste punt van dit jaar van ongeveer $0,75 te hertesten. Dit zal waarschijnlijk gebeuren als de prijs de komende weken consistent boven $0,66 blijft sluiten. De optimistische vooruitzichten voor XRP worden versterkt doordat de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) uit een dalende trend is gebroken.

Vergelijk de RSI index met een meetlint om te zien hoe ver de elastiek van de prijsbewegingen is uitgerekt en of een correctie waarschijnlijk is. Bovendien heeft de XRP prijs de afgelopen weken consequent boven de 50 en 200 dagelijkse voortschrijdende gemiddelden (MAs) gesloten. Dit zijn positieve signalen voor de toekomstige prijsbewegingen.

Mocht er een mogelijke capitulatie in de cryptomarkt plaatsvinden, dan zal de XRP prijs een solide ondersteuningsbereik vinden tussen $0,50 en $0,54.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu