Blockchain Stories
BlackRock fonds trekt $118M aan, Ethereum ETF stromen worden positief
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

BlackRock fonds trekt $118M aan, Ethereum ETF stromen worden positief

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum ETF’s hebben de manier waarop mensen investeren in cryptocurrencies veranderd. Deze fondsen maken het mogelijk om te profiteren van prijsbewegingen zonder de cryptocurrency zelf te bezitten.

De markt heeft onlangs significante verschuivingen gezien, waarbij BlackRock’s iShares Ethereum Trust $118 miljoen aan investeringen aantrok, terwijl Grayscale’s Ethereum ETF een uitstroom van $120 miljoen registreerde. Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor zowel de cryptomarkt als investeerders.

Wat zijn Ethereum ETFs en hoe werken ze?

Een Ethereum ETF (Exchange Traded Fund) is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt, zoals aandelen. In plaats van direct Ethereum te kopen, koop je aandelen van een fonds dat de waarde van Ethereum volgt. Dit biedt investeerders de mogelijkheid om te profiteren van prijsbewegingen van Ethereum zonder de cryptocurrency zelf te bezitten.

Er zijn twee hoofdsoorten ETF’s: Spot ETF’s en Futures ETF’s. Spot ETF’s zijn vergelijkbaar met het doen van boodschappen in de winkel, je koopt het direct. Futures ETF’s werken meer als een veiling, waarbij je contracten koopt die de toekomstige prijs van een goed vertegenwoordigen. Deze twee vormen bieden verschillende voordelen en risico’s, afhankelijk van de marktcondities en de beleggingsstrategie van de investeerder.

Analyse van recente in en uitstroom in de ETF markt

Op 30 juli zagen we een opvallende verschuiving in de Ethereum ETF markt. BlackRock’s iShares Ethereum Trust (ETHA) trok maar liefst $118 miljoen aan investeringen aan. Dit compenseerde de sterke uitstroom van Grayscale’s Ethereum ETF (ETHE), dat dezelfde dag $120 miljoen verloor. Sinds de conversie van Grayscale’s fonds zijn de beheerde activa drastisch gedaald van $9 miljard naar $6,8 miljard.

Andere ETF’s zoals Fidelity’s Ethereum fund (FETH) en Grayscale’s Ethereum Mini Trust (ETH) ontvingen ook aanzienlijke nettostromen van respectievelijk $16 miljoen en $12 miljoen. Deze gecombineerde instroom zorgde ervoor dat de netto ETF stromen positief werden, ondanks de stevige uitstroom van Grayscale.

Impact op de cryptowereld en investeerdersgemeenschap

De recente veranderingen in instroom en uitstroom van Ethereum ETF’s hebben een duidelijke invloed op de prijs van Ethereum. Ethereum noteerde onlangs $3.200, een daling van 4% ten opzichte van vorige week. Analisten verwachten echter dat de uitstroom tegen het einde van de week zal afnemen, wat mogelijk een prijsstijging kan veroorzaken.

Deze fluctuaties zijn niet uniek voor Ethereum en volgen een patroon dat we eerder zagen bij de lancering van spot Bitcoin ETF’s. Zodra de uitstromen stabiliseerden, herstelde de prijs van Bitcoin. Dit suggereert een vergelijkbare trend voor Ethereum, wat positief kan zijn voor investeerders die de volatiliteit willen doorstaan.

De aantrekkingskracht van BlackRock’s iShares Ethereum Trust speelt een cruciale rol. Vergelijk dit met een trendy supermarkt die een oudere winkel (zoals Grayscale) uitdaagt. BlackRock trok $118 miljoen aan nieuwe investeringen aan, wat wijst op groeiend vertrouwen en interesse in hun aanbod.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu