Blockchain Stories
Bitcoin prijsdaling: Terugval naar $60k? Wat beleggers moeten weten
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin prijsdaling: Terugval naar $60k? Wat beleggers moeten weten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week heeft Bitcoin, de grootste cryptocurrency op de markt, een opmerkelijke daling doorgemaakt. Op het moment van schrijven staat de koers op $66.600, een daling van bijna 4,2% in de afgelopen 24 uur.

Wat zit er achter deze plotselinge prijsdaling en wat betekent dit voor de toekomst van Bitcoin?

Aanleiding van de prijsdaling

Een van de belangrijkste oorzaken van de recente prijsdaling is de overdracht van $2 miljard aan Bitcoin door de Amerikaanse overheid. Deze enorme hoeveelheid Bitcoin, die eerder in beslag was genomen van het Silk Road netwerk, werd overgedragen naar verschillende nieuwe wallets. Dit zorgde voor onrust op de markt, wat leidde tot een daling van de Bitcoin prijs.

Daarnaast speelt een ander fenomeen een rol in de huidige prijsschommelingen. Volgens ervaren crypto handelaar Roman Trading vertoont de Bitcoin grafiek tekenen van een zogenaamde “bearish divergence”. Dit kun je vergelijken met een ballon die op het punt staat te knappen. De prijs stijgt, maar de kracht erachter neemt af, net zoals de lucht in een ballon die al meerdere keren opgeblazen is. Dit patroon, ook wel een “double top reversal” genoemd, wijst erop dat de stijgende trend mogelijk aan kracht verliest en er een correctie aan kan komen.

Voorspellingen en potentiële impact

Roman Trading voorspelt dat Bitcoin mogelijk verder kan dalen naar $60.000 als het niet lukt om het huidige weerstandsniveau van $66.000 vast te houden. Dit betekent dat beleggers hun ogen gericht moeten houden op de volgende belangrijke prijspunten van $64.000 en $60.000.

Wat betekent dit voor investeerders? Een daling naar $60.000 zou zeker voor wat paniek kunnen zorgen, vooral onder nieuwe beleggers. Maar zoals vaak het geval is op de cryptomarkt, kunnen dergelijke schommelingen ook kansen bieden.

Wanneer de markt extreem negatief wordt, ontstaat vaak de juiste omgeving voor een herstel. Overbezorgde handelaren kunnen namelijk de voorwaarden creëren voor een plotselinge prijsstijging, vergelijkbaar met een winkel die tijdelijk de prijs van een populair product verlaagt waardoor het storm loopt aan koopjesjagers.

bitcoin usd 60k 66k groot
Bron: TradingView

Optimistische toekomstvisie

Ondanks de huidige bearish signalen blijft de crypto wereld veerkrachtig. In het verleden hebben we gezien dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zich herhaaldelijk hebben hersteld na flinke prijsdalingen. Een goed voorbeeld hiervan is het herstel van Bitcoin na de crash in maart 2020, toen de prijs binnen enkele maanden weer omhoog schoot.

Het is belangrijk voor beleggers om met hoop en realisme naar de toekomst van crypto te kijken. De huidige situatie kan inderdaad uitdagingen met zich meebrengen, maar biedt ook unieke kansen. Door goed geïnformeerd te blijven en de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen, kunnen investeerders strategische beslissingen nemen en mogelijk profiteren van toekomstige stijgingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu