Blockchain Stories
Ontgrendeling van 1 miljard XRP: wat betekent dit voor de prijs?
Altcoin Nieuws Ripple

Ontgrendeling van 1 miljard XRP: wat betekent dit voor de prijs?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptocurrency is constant in beweging, en deze maand is daar geen uitzondering op. Ripple staat op het punt om een miljard XRP vrij te geven, een praktijk die elke maand plaatsvindt en deel uitmaakt van de strategie van het bedrijf om hun bezittingen transparant vrij te geven.

Maar wat betekent dit precies, en hoe kan dit de prijs van XRP en de bredere cryptomarkt beïnvloeden?

XRP ontgrendeling

De ontgrendeling van XRP is een geplande gebeurtenis waarbij Ripple elke maand een miljard XRP vrijgeeft. Dit initiatief begon in 2017, toen Ripple 55 miljard XRP tokens in een reeks escrows plaatste. Deze escrows zorgen ervoor dat er elke maand een miljard XRP wordt vrijgegeven gedurende 55 maanden. Dit stelt een bovengrens aan de hoeveelheid nieuwe XRP die in omloop kan worden gebracht.

Het is belangrijk op te merken dat de hoeveelheid XRP die daadwerkelijk in omloop komt waarschijnlijk veel minder zal zijn dan een miljard. XRP die niet nodig is, wordt in een nieuwe escrow geplaatst voor toekomstige vrijgave. Dit systeem zorgt voor een gestructureerde en voorspelbare vrijgave van XRP, wat de markt helpt stabiliseren omdat investeerders weten wat ze kunnen verwachten.

Impact op de prijs en de crypto markt

De huidige waarde van de aankomende ontgrendeling is meer dan 600 miljoen dollar en zal de circulerende voorraad van XRP vergroten. Hoewel dit misschien zorgwekkend lijkt voor sommigen, is de voorspelbaarheid van deze gebeurtenis een stabiliserende factor. Investeerders weten immers al dat deze ontgrendeling eraan komt en kunnen zich hierop voorbereiden.

Interessant genoeg bleef de prijs van XRP relatief stabiel na de ontgrendeling van vorige maand, wat suggereert dat de markt de impact van deze vrijgaven al heeft ingeprijsd. Maar wat voorspellen analisten voor de toekomst?

Crypto analisten verwachten een flinke stijging van de XRP prijs op korte termijn, omdat XRP een “bull pennant continuation pattern” vertoont op de dagelijkse grafiek. Deze patronen komen vaak voor na een sterke prijsbeweging en worden gekenmerkt door een consolidatiefase met convergerende trendlijnen. Als dit patroon zich voortzet, kan XRP een aanzienlijke prijsstijging verwachten. Crypto Yapper voorspelde onlangs een 52% stijging voor XRP en sommige analisten denken zelfs een 800% stijging.

De kracht van blockchain en de toekomst van XRP

Blockchain technologie maakt veilige en transparante transacties mogelijk zonder centrale autoriteit. Dit maakt de XRP ontgrendeling zo significant. Het escrowsysteem van Ripple gebruikt blockchain technologie voor een transparante en veilige vrijgave van XRP tokens.

De aanstaande ontgrendeling van een miljard XRP door Ripple is een belangrijke gebeurtenis in de crypto wereld. Hoewel een toename van de circulerende voorraad aanvankelijk negatief kan lijken, draagt de voorspelbaarheid van deze vrijgave bij aan de marktstabiliteit. Bovendien bieden de optimistische voorspellingen van analisten hoop op een prijsstijging van XRP in de nabije toekomst.

Blockchain technologie speelt een cruciale rol door transparantie en veiligheid te bieden. Voor wie geïnteresseerd is in crypto, is dit een fascinerend voorbeeld van hoe technologie markten reguleert en stabiliseert.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu