Blockchain Stories
Bitcoin 100 dagen na de halving van 2024
Bitcoin Nieuws

Bitcoin 100 dagen na de halving van 2024

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin halving van 2024 ligt nu 100 dagen achter ons en het effect op de markt is duidelijk merkbaar. De halvering van de beloning voor miners heeft gezorgd voor een verminderd aanbod aan nieuwe Bitcoins, wat heeft bijgedragen aan een toename in marktvolatiliteit.

We hebben ook een afname gezien in de verkoopdruk van miners, wat de prijs van Bitcoin positief kan beïnvloeden. Daarnaast hebben recente gebeurtenissen zoals de Bitcoin Conference en de naderende Amerikaanse verkiezingen de marktstemming verder beïnvloed. In deze update blikken we terug op de afgelopen 100 dagen en verkennen we wat de toekomst mogelijk in petto heeft voor Bitcoin.

Bitcoin 100 dagen na de halving: terugblik en vooruitzichten

De Bitcoin halving van 2024 markeerde het moment waarop de beloning voor miners werd gehalveerd, wat resulteerde in een verminderd aanbod van nieuwe Bitcoins. Dit heeft geleid tot veel volatiliteit in de markt, met sterke prijsschommelingen als gevolg. Analisten voorspellen echter dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van het jaar kan stijgen naar $100.000.

De afgelopen 100 dagen zagen we een stevige daling in de verkoopdruk van miners, die hun Bitcoin aanhielden om operationele kosten te dekken. Dit heeft gezorgd voor minder aanbod op de markt, wat positief kan uitpakken voor de prijs van Bitcoin. Historische gegevens wijzen erop dat de prestatie van Bitcoin 100 dagen na een halving significant toeneemt, wat ons een positief vooruitzicht geeft voor de komende maanden.

Invloed van recente gebeurtenissen op Bitcoin

De Bitcoin Conference en de aankomende Amerikaanse verkiezingen hebben ook een aanzienlijke invloed gehad op de markt. Tijdens de recente conferentie kwamen experts en investeerders samen om te discussiëren over de toekomst van Bitcoin, wat leidde tot een positieve stemming en een prijsstijging.

Daarnaast houden investeerders nauwlettend de Amerikaanse verkiezingen in de gaten, aangezien politieke gebeurtenissen vaak grote gevolgen hebben voor de financiële markten, inclusief crypto. Analisten voorspellen dat de aankomende verkiezingen kunnen leiden tot meer volatiliteit, maar ook nieuwe kansen bieden voor verdere prijsstijgingen van Bitcoin.

Waarom minder Bitcoins op de markt goed is voor de prijs

Een belangrijk concept om te begrijpen, is “miner capitulatie“. Dit gebeurt wanneer miners hun Bitcoin verkopen tegen lagere prijzen om operationele kosten te dekken. Hoewel dit op korte termijn voor verkoopdruk kan zorgen, zien we nu een afname in deze activiteit. Dit betekent minder aanbod op de markt, wat de prijs van Bitcoin mogelijk ten goede komt.

De halving heeft ook geleid tot een aanbodtekort, Dit tekort aan nieuwe Bitcoins op de markt kan bijdragen aan een verdere stijging van de prijs in de toekomst. Historische gegevens tonen aan dat de prestatie van Bitcoin na een halving vaak significant toeneemt.

Hoewel de markt de afgelopen 100 dagen veel volatiliteit heeft gekend, zijn de vooruitzichten voor Bitcoin positief. De afname in verkoopdruk door miners, gecombineerd met de halving geïntroduceerde aanbodtekorten, wijst op een mogelijke prijsstijging. Factoren zoals de Bitcoin Conference en de aankomende Amerikaanse verkiezingen spelen ook een cruciale rol in het bepalen van de marktstemming.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu