Blockchain Stories
Grayscale verplaatst Ethereum: invloed op de markt en prijsdaling
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Grayscale verplaatst Ethereum: invloed op de markt en prijsdaling

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De crypto markt is in beweging met recente ontwikkelingen rondom Grayscale, die meer dan $358 miljoen aan Ethereum (ETH) naar Coinbase Prime heeft overgedragen, wat wijst op een mogelijke verkoop. Deze veranderingen, samen met de verrassende prijscorrectie van Ethereum van ongeveer 8% ondanks de introductie van ETF’s, tonen de dynamiek en complexiteit van de cryptomarkt aan.

Grayscale’s invloed met hun enorme activa en de vergelijking van Ethereum en Bitcoin ETF stromen bieden waardevolle inzichten in de huidige marktdynamiek.

Impactvolle Ethereum transacties van Grayscale

Onlangs heeft Grayscale, een toonaangevende digitale activa beheerder, maar liefst 110.867 Ethereum (ETH) ter waarde van $358 miljoen overgedragen naar Coinbase Prime. Dit lijkt erop te wijzen dat Grayscale van plan is om deze ETH op de open markt te verkopen. Dit is niet de eerste keer dat Grayscale zo’n grote hoeveelheid ETH verplaatst.

Enkele dagen eerder hebben ze bijna $485,6 miljoen aan Ethereum naar dezelfde bestemming gestuurd. Stel je voor dat Grayscale als een grote investeerder is die aandelen in verschillende bedrijven bezit. Wanneer ze besluiten een deel van die aandelen te verkopen, kan dit leiden tot een tijdelijke daling in de marktwaarde van die aandelen. Dit is vergelijkbaar met wat er nu op de cryptomarkt gebeurt.

De invloed van Grayscale op de crypto markt

Grayscale speelt een cruciale rol in de crypto wereld. Ze beheren enorme hoeveelheden digitale activa en hun beslissingen kunnen aanzienlijke invloed hebben op de marktdynamiek. Momenteel bezit Grayscale nog steeds meer dan $8,59 miljard aan ETH en $27 miljard aan andere crypto activa.

Dit geeft hen een enorme macht om de marktbewegingen te beïnvloeden, aangezien grote hoeveelheden cryptocurrency een significante impact kunnen hebben op de prijzen en de algehele stabiliteit van de markt.

Dit kan duiden op de intentie om deze middelen te verkopen of elders te investeren, wat kan leiden tot een domino effect op de markt. Wanneer grote spelers zoals Grayscale hun activa verplaatsen, kan dit andere investeerders aanmoedigen om hun strategieën te heroverwegen, wat de volatiliteit verder kan verhogen en nieuwe kansen of risico’s creëert voor degenen die in de crypto wereld actief zijn.

Prijscorrectie van Ethereum

Ondanks de lancering van de eerste spot ETH exchange traded funds (ETF’s) in de VS, heeft Ethereum een prijscorrectie ondergaan met een daling van ongeveer 8% in de afgelopen week. Dit is enigszins verrassend, aangezien men zou verwachten dat de introductie van ETF’s de prijs zou stimuleren. Eric Balchunas merkt echter op dat de instromen van de nieuwe Ether ETF’s gezond genoeg zijn om de massale uitstromen van Grayscale te compenseren. Hij stelt:

De ‘Nieuwe Acht’ Ether ETF’s zijn niet zo sterk als de ‘Nieuwe Negen’ Bitcoin ETF’s in het compenseren van Grayscale uitstromen, maar het goede nieuws is dat hun instromen/volume nog steeds zeer gezond zijn, en de intensiteit van de ETHE unlock zal sneller afnemen dan bij GBTC al zijn de vooruitzichten goed, maar de komende paar dagen kunnen moeilijk zijn.

Eric Balchunas

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu