Blockchain Stories
Waarom de WLD token unlock weinig effect had
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom de WLD token unlock weinig effect had

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Worldcoin startte eerder deze week opnieuw een token unlock, een gebeurtenis die vaak markt reacties uitlokt. De prijsreactie van de altcoin bleef echter beperkt. 

Ondanks de token unlock was de prijsschommeling niet groot genoeg om het algemene trader sentiment positief te beïnvloeden. Dit voorzichtige of negatieve sentiment was vooral duidelijk in de futuresmarkt.

Worldcoin start met unlocks

Tools for Humanity (TFH), het ontwikkelteam achter het Worldcoin project, kondigde recent een grote wijziging aan in het unlock schema van hun native token, Worldcoin (Ticker: WLD). 

In een blogpost van 16 juli werd gedetailleerd dat de oorspronkelijke planning een unlock periode van drie jaar betrof. Deze tijdlijn is verlengd, waarbij 80% van de WLD tokens in handen van teamleden en investeerders nu toegankelijk worden over een periode van vijf jaar, te beginnen op 24 juli 2024.

Volgens de nieuwe regeling zal de unlocking van deze tokens geleidelijk plaatsvinden over vier jaar en eindigen tegen eind juli 2028. Deze verlengde tijdlijn is waarschijnlijk bedoeld om het marktaanbod te beheren en de token prijs te stabiliseren door een plotselinge toestroom van een groot volume aan tokens op de markt te voorkomen.

Hoe reageerde Worldcoin op dit nieuws?

Worldcoin heeft de afgelopen week een reeks schommelingen in zijn marktprestatie ervaren. Aanvankelijk bevond de token zich meer dan zeven dagen in een dalende trend. 

Op 24 juli, samen met de start van het token unlock evenement, zag Worldcoin een bescheiden stijging van 1,30%, wat de prijs deed stijgen van ongeveer $2.10 naar $2.20. De volgende dag had de token een terugval met een daling van meer dan 4%, waardoor het terugviel naar $2.10.

Ondanks deze schommelingen vond er op 26 juli een grote positieve verschuiving plaats. Volgens onze analyse steeg de prijs van WLD met 11,75%, waardoor het niveau van $2.30 werd bereikt. 

Technische analyse

Technische analyse wees verder uit dat de korte termijn moving average (gele lijn) nog steeds fungeerde als een onmiddellijke weerstand op ongeveer $2.70 tot $3. 

image 126
Bron: TradingView

Het doorbreken van deze niveaus zou cruciaal zijn voor WLD om een goede bullish trend vast te stellen. Daarnaast suggereerde de Relative Strength Index (RSI), die rond de neutrale lijn zweefde, dat WLD op het punt stond bullish te worden, afhankelijk van de recente positieve trends.

WLD Traders vertonen negatief sentiment

Een analyse van Worldcoin (Ticker: WLD) statistieken op Coinglass onthulde bearish sentiment onder traders, zoals aangegeven door de long/short ratio en funding rate trends. 

image 126
Bron: Coinglass

Zo gaf de long/short ratio aan dat er meer shortposities dan longposities waren op Worldcoin. Traders wedden op een daling van de token prijs in plaats van een stijging.

Ook is de funding rate voor WLD trending onder nul, met een waarde van ongeveer -0.058% op het moment van schrijven. Een negatieve funding rate betekent meestal dat shorts longs betalen om hun posities open te houden, wat gebruikelijk is in markten waar consensus heerst dat prijzen zullen dalen. 

Deze situatie leek aan te geven dat verkopers de markt domineren en dalende druk uitoefenen op de token prijs.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu