Blockchain Stories
Grayscale Bitcoin Mini Trust ETF krijgt goedkeuring van SEC
Bitcoin ETF Nieuws

Grayscale Bitcoin Mini Trust ETF krijgt goedkeuring van SEC

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na het succesvolle Ethereum Mini Trust model heeft de SEC nu de goedkeuring gegeven aan Grayscale Bitcoin Mini Trust ETF, die tegen een lage vergoeding van 0,15% zal worden gelanceerd. 

Vanaf aanstaande woensdag zal de Mini Trust beginnen met handelen, zo meldt Nate Geraci. Op zijn X pagina deelde hij: 

Grayscale Bitcoin Mini Trust 19b 4 is GOEDGEKEURD… Een afsplitsing van GBTC die volgende woensdag plaatsvindt (registratiedatum is dinsdag). Zal de goedkoopste spot Bitcoin ETF zijn met 15bps kosten.

Bron: Nate Geraci

SEC geeft groen licht aan Grayscale Bitcoin Mini Trust

De SEC heeft aangekondigd dat het 19b 4 formulier voor Grayscale Bitcoin Mini Trust zal fungeren als de afsplitsing van GBTC. De aandelen van de Mini Trust zullen worden verdeeld onder de GBTC holders, aangezien zij een bepaald bedrag aan BTC bijdragen aan de genoemde Trust, volgens de initiële indieningen. 

De commissie kondigde de stap aan in het officiële document en verklaarde:

 Na zorgvuldige beoordeling vindt de Commissie dat de voorstellen consistent zijn met de Exchange Act en de daaronder toepasselijke regels en voorschriften voor een nationale effectenbeurs.

Bron: Commissie aankondiging

Grayscale moet echter wachten op de effectiviteit van de registratieverklaring van BTC op formulier S1. Dit zal BTC toestaan om te openen als een spot Bitcoin ETP.

Verlaagde vergoedingen voor concurrentievoordeel

Sinds de goedkeuring van 10 spot BTC ETF’s eerder dit jaar, is de interesse toegenomen, wat heeft geleid tot meer concurrentie. Daarom zal de Mini Trust een lagere vergoeding hebben van slechts 15 basispunten (15bps). 

De verlaagde vergoedingen zijn bedoeld om te concurreren met andere ETF’s met lagere vergoedingen, zoals Bitwise, die een vergoeding van 0,2% hebben. 

De stap zal een cruciale rol spelen bij het aantrekken van beleggers terwijl effectief wordt geconcurreerd met andere ETF’s nu de adoptie van deze digitale activa een norm wordt onder institutionele beleggers.

Wat de goedkeuring door de SEC betekent voor Grayscale Bitcoin Trust

Na de goedkeuring door de SEC steeg de aandelenkoers van GBTC met 5% in 24 uur. Volgens Google Finance heeft de aandelenkoers van GBTC de afgelopen 30 dagen ook een stijgende trend laten zien. Het totale beheerd vermogen is de afgelopen 30 dagen voortdurend gestegen van $17 miljard naar $17,50 miljard.

image 121
Bron: Google Fianance

Deze trend toont aan dat er een positief marktsentiment is ten opzichte van BTC en een grotere institutionele interesse. Volgens het marktsentiment is BTC nu goed gepositioneerd voor groei vanwege de verschuivende internationale monetaire systemen. 

De verschuivingen betekenen een hogere BTC omloopsnelheid nu overheden, instellingen en individuen BTC blijven integreren en adopteren. 

Met de hoge geopolitieke spanningen zal crypto en BTC meer worden gebruikt, vooral om sancties te omzeilen en internationale handel te regelen. Dergelijke veranderingen zullen de prijs van BTC ten goede komen. 

image 122
Bron: VanEck

De stijging zal een positieve impact hebben op GBTC aangezien de waarde ervan afhankelijk is van de marktvolatiliteit van Bitcoin.

image 123
Bron: CNAS

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu