Blockchain Stories
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag? Bitcoin op $68.9k
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag? Bitcoin op $68.9k

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin staat momenteel in de schijnwerpers met een koers van $68.900, wat neerkomt op een stijging van 1,9% in de afgelopen 24 uur. Maar waarom stijgt de waarde van Bitcoin ineens zo snel? Een onverwachte factor speelt hier een belangrijke rol, namelijk de invloed van voormalig president Donald Trump.

Eerder vandaag handelde de Bitcoin koers zelfs boven de $69.000.

De onverwachte invloed van Trump

De cryptomarkt wordt momenteel beïnvloed door de opkomst van Trump, vooral na een mislukte aanslag op zijn leven. Dit heeft geleid tot een toename van zijn populariteit onder kiezers en beleggers. Veel mensen speculeren dat zijn mogelijke overwinning bij de komende verkiezingen gunstig kan zijn voor de cryptomarkt. Er gaan zelfs geruchten dat hij plannen heeft voor een Amerikaanse Bitcoin Reserve, wat heeft gezorgd voor een positief sentiment onder beleggers.

Trump’s populariteit heeft geleid tot een boost in het vertrouwen in de markt. Zijn aanstaande toespraak op de laatste dag van de Bitcoin Conferentie 2024 in Nashville trekt veel aandacht. Na deze gebeurtenissen is de prijs van Bitcoin met meer dan 16% gestegen sinds de mislukte aanslag op 13 juli.

Trump is inmiddels vertrokken richting Nashville en zal over een paar uur daar gaan spreken.

De prijsstijging van Bitcoin

De prijs van Bitcoin is de afgelopen dagen aanzienlijk gestegen, met een huidige waarde van ongeveer $69.900. Dit is een flinke stijging, vergeleken met het wekelijkse dieptepunt van $64.425. Deze stijging vond plaats vlak voor Trump’s speech op de Bitcoin Conference, wat de markt nog meer heeft aangewakkerd. Bitcoin bevindt zich momenteel slechts 6,5% van zijn all time high.

Stel je de Bitcoin markt voor als een online veiling. Elke keer wanneer er meer bieders binnenkomen, schiet de prijs omhoog. De opkomst van Trump na de aanslag fungeert als een onverwachte, populaire bieder, waardoor de prijs nog verder omhoog wordt gedreven.

Technische analyse van Bitcoin

Naast de politieke factoren spelen ook technische elementen een grote rol in de prijsvorming van Bitcoin. Technische analyse is een beetje zoals het voorspellen van het weer. Net zoals meteorologen patronen in de luchtstromen bestuderen om het weer te voorspellen, analyseren marktanalisten grafieken van prijsbewegingen om toekomstige trends te voorspellen.

Recentelijk heeft Bitcoin zijn 50 daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde getest en hersteld, wat als een sterk ondersteuningsniveau fungeert. Nu bevindt de prijs zich dicht bij het doorbreken van de bovenste lijn van het huidige kanaalpatroon, met een doel van ongeveer $70.850.

Als Bitcoin de grens van $69.790 overschrijdt, kan dit een patroon genaamd “inverse head and shoulders” activeren. Dit patroon zou de prijs in augustus nog verder kunnen opdrijven, en als het patroon standhoudt, kan Bitcoin in oktober een waarde van boven de $87.000 bereiken.

De ontwikkelingen rondom Bitcoin blijven dynamisch, vooral met de invloed van politieke figuren zoals Donald Trump. Het blijft spannend om te zien hoe deze factoren de toekomst van de cryptomarkt verder zullen vormgeven.

bitcoin stijging trump invloed
Bron: Tradingview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu