Blockchain Stories
Michaƫl van de Poppe over waarom Ethereum daalt na ETF
Altcoin Ethereum Nieuws

Michaƫl van de Poppe over waarom Ethereum daalt na ETF

Start met ā‚¬10 gratis crypto bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

Michaƫl van de Poppe bespreekt in zijn nieuwste video waarom de koers van Ethereum significant is gedaald na de lancering van de Ethereum ETF. Hoewel dit evenement werd verwacht als een grote stap voorwaarts, heeft het verrassende effecten gehad op de markt.

De lancering van de Ethereum ETF heeft geleid tot een complexe marktbeweging die deels wordt gedreven door de uitstroom van Grayscale Trust. Hoewel de handelsvolumes veelbelovend zijn, is de koers van Ethereum significant gedaald. Michaƫl van de Poppe verwacht dat de prijs zich zal herstellen zodra de uitstroom stagneert en blijft optimistisch over de lange termijn vooruitzichten voor zowel Ethereum als gerelateerde altcoins.

Hoog volume in de Ethereum ETF

Na twee maanden van voorbereidingen en goedkeuring van de S1 documenten, ging de Ethereum ETF van start. De goedkeuring van de 19B-4 documenten in mei markeerde een dieptepunt voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin. Na deze goedkeuring steeg de prijs van Ethereum met 25-30%. De daadwerkelijke handel in de Ethereum ETF begon echter pas recent, wat tot een aantal onverwachte marktbewegingen leidde.

De eerste dagen van de handel in de Ethereum ETF zagen hoge volumes, met een piek van 1,1 miljard dollar op de eerste dag, wat goed presteerde ten opzichte van de Bitcoin ETF. Ondanks de positieve start in handelsvolumes, zijn er echter negatieve factoren die van invloed zijn op de prijs van Ethereum.

Invloed van Grayscale Trust

Een belangrijke factor in de daling van de Ethereum koers is de overgang van Grayscale Trust naar een ETF. Deze overgang biedt beleggers de mogelijkheid om hun posities te verkopen of om te zetten naar andere activa, wat leidt tot een netto uitstroom van kapitaal uit Ethereum. Als we deze uitstroom zouden negeren, zou de inflow voor de Ethereum ETF constant zijn tussen de 50 en 100 miljoen dollar per dag.

Het effect van deze uitstroom is aanzienlijk, en volgens van de Poppe moeten we wachten tot deze uitstroom stagneert voordat we een mogelijke prijsomkering van Ethereum kunnen zien. Hij benadrukt dat de impact van de Ethereum ETF vergelijkbaar is met die van de Bitcoin ETF, maar vanwege het lagere marktkapitaal van Ethereum is de directe impact relatief groter.

Toekomstige verwachtingen en scenario’s

Van de Poppe schetst twee mogelijke scenario’s voor de toekomst van de Ethereum koers. Het eerste scenario is dat Ethereum de prijsbeweging van Bitcoin volgt en een lager dieptepunt bereikt. Hij voorspelt dat dit dieptepunt tussen de 2000 en 2800 dollar zal liggen.

Het tweede scenario houdt in dat Ethereum zich herstelt naar een niveau tussen de 3000 en 3100 dollar, wat afhankelijk is van een lagere uitstroom van Grayscale of een hogere inflow in de Ethereum ETF. Mocht dit gebeuren, verwacht van de Poppe dat altcoins binnen het Ethereum ecosysteem zullen floreren. Hij noemt specifiek Omni Network als een altcoin met veel potentieel.

Ondanks de huidige daling blijft van de Poppe positief over de lange termijn vooruitzichten. Hij gelooft dat de huidige correctie tijdelijk is en verwacht dat Ethereum zich uiteindelijk sterk zal herstellen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot ā‚¬50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel ā‚¬50 aan gratis Bitcoin claimen.Ā 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu