Blockchain Stories
Privacy mail provider Proton lanceert Bitcoin wallet
Bitcoin Nieuws

Privacy mail provider Proton lanceert Bitcoin wallet

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Proton, het Zwitserse bedrijf bekend om zijn beveiligde e-maildiensten, lanceert zijn eigen Bitcoin wallet, genaamd Proton Wallet. Deze nieuwe Bitcoin wallet biedt gebruikers de mogelijkheid om hun crypto zelfstandig te beheren, zonder afhankelijk te zijn van centrale financiële instellingen. Op die manier kunnen gebruikers hun privacy waarborgen.

Bitcoin versturen met een e-mail

Proton Wallet biedt gebruikers de mogelijkheid om Bitcoin te versturen en ontvangen door simpelweg een e-mailadres te gebruiken. Dit elimineert de noodzaak voor lange en ingewikkelde wallet adressen, die vaak verwarrend kunnen zijn. Door deze eenvoud wordt het versturen van Bitcoin vergelijkbaar met het gebruik van PayPal, maar dan met de voordelen van decentralisatie en zelf-custody.

Oprichter en CEO van Proton, Andy Yen, benadrukt dat de Proton Wallet is ontworpen om de barrières voor Bitcoin gebruik te verlagen. “Bitcoin transacties zijn nu net zo eenvoudig als een e-mail sturen, zonder concessies te doen aan de beveiliging en het gedecentraliseerde karakter van Bitcoin,” aldus Yen.

Proton Wallet maakt gebruik van de bestaande beveiligingsinfrastructuur van Proton, inclusief end-to-end encryptie en twee-factor authenticatie, wat de veiligheid van gebruikers nog verder verhoogt.

Reductie van afhankelijkheid van centrale financiële instellingen

Het initiatief van Proton om een Bitcoin wallet te lanceren is niet zomaar ontstaan. In 2014, tijdens de lancering van Proton, bevroor PayPal tijdelijk hun fondsen. Deze ervaring bracht Proton ertoe om minder afhankelijk te willen zijn van gecentraliseerde financiële diensten. Proton heeft sindsdien Bitcoin omarmd en geaccepteerd als betaalmiddel sinds 2016.

Met de introductie van Proton Wallet zet het bedrijf een stap verder in de richting van financiële autonomie. Gebruikers kunnen Bitcoin kopen via ingebouwde fiat on-ramps en genieten van de voordelen van zelf-custody, waarbij zij volledige controle hebben over hun private keys.

Veiligheid en toekomstplannen

Proton Wallet komt met ingebouwde twee-factor authenticatie en Proton Sentinel, een systeem dat gebruik maakt van machine learning, AI en menselijke analyse om kwaadaardige inlogpogingen te blokkeren. Dit betekent dat zelfs als inloggegevens worden gehackt, de accounts van gebruikers veilig blijven. De wallet roteert ook automatisch Bitcoin adressen voor elke transactie, wat bijdraagt aan de privacy van de gebruikers.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu