Blockchain Stories
Halfjaarverslag Binance 2024: Hoogtepunten uit de eerste helft van het jaar
Binance Crypto Exchange Nieuws

Halfjaarverslag Binance 2024: Hoogtepunten uit de eerste helft van het jaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een sterk 2023 heeft de totale cryptomarktkapitalisatie zijn opmars voortgezet in de eerste helft van 2024, eindigend op ongeveer $2,27 biljoen, wat neerkomt op een groei van 37,3% sinds het begin van het jaar.

De winsten vonden vooral plaats in het eerste kwartaal, met een indrukwekkende stijging van 60,2%. Het tweede kwartaal kende echter een uitdagendere periode met een daling van 14,3%.

Sterke start van het jaar voor layer-1 projecten

Layer-1’s (L1’s) beleefden een sterke start van het jaar. Bitcoin vergrootte zijn marktdominantie na de vierde Bitcoin halving, de lancering van het Runes Protocol en de goedkeuring van de Amerikaanse spot ETF’s, die tot nu toe meer dan $14 miljard aan instroom hebben aangetrokken.

Ethereum zag een stijging in restaking en de EIP-4844 update, terwijl BNB Chain doorging met opBNB en Greenfield. Solana was de grootste speler in de memecoin markt en introduceerde blockchain links (“blinks”).

Layer-2 en DeFi groeien explosief

De eerste helft van 2024 werd gekenmerkt door een airdrop seizoen in de Layer-2 (L2) wereld, vooral voor de zero knowledge (zk) projecten. De belofte van incentives bracht grote hoeveelheden kapitaal naar de L2 chain, wat de totale waarde die in L2’s (TVL) verhoogde naar $43 miljard, een stijging van 90% in slechts zes maanden.

Decentralized Finance (DeFi) zag een aanzienlijke instroom van kapitaal, wat de TVL met 72,8% deed stijgen tot $94,1 miljard, vergeleken met $54,4 miljard aan het begin van het jaar. Deze boost profiteerde bijna elke DeFi sector, zowel grote als nichemarkten, en leidde tot de opkomst van protocollen die voorheen ontoegankelijke financiële instrumenten beschikbaar maakten op de blockchain.

Herstel van de stablecoins markt en NFT uitdagingen

De stablecoinmarkt heeft een opmerkelijke ommekeer doorgemaakt en bevindt zich nu slechts 14,5% onder de piek van april 2022, net voor de crash van TerraUSD (UST). In 30 juni 2024 bedroeg de marktkapitalisatie van stablecoins $161 miljard, een hoogtepunt in twee jaar. USDT blijft domineren, maar USDC en USDe zien een toenemende marktaandeel.

De NFT markten kenden een turbulente eerste helft, met dalende verkoopvolumes en grote projecten die meer dan 50% daling in prijs zagen. Blur bleef dominant, aangewakkerd door de Blast token airdrop, terwijl Pudgy Penguins succes boekte met hun fysieke speelgoed. Bitcoin NFT’s bleven ook in de schijnwerpers staan.

Vooruitgang in SocialFi en Web3 gaming

SocialFi bleef zich ontwikkelen, met Lens Protocol die hun aankomende zk-keten, Lens Network, aankondigde. Farcaster zag aanhoudende gebruikersgroei na de lancering van Frames, terwijl friend.tech hun token en v2 uitbracht. Het Fantasy.top trading card game was ook een opvallende highlight.

De Web3 gamingsector kende een sterk eerste kwartaal, maar Q2 zag de tokens van gaming projecten aanzienlijk dalen in marktkapitalisatie, net als de rest van de altcoin markt. Ondanks dalende prijzen waren de gebruikersgroeicijfers echter gezonder dan ooit, met projecten zoals Pixels en Hamster Kombat die grote aantallen spelers aantrokken met de belofte van token airdrops.

Andere opvallende gebieden zijn memecoins, kunstmatige intelligentie (AI) en gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken (DePIN). Deze sectoren bleven sterke belangstelling wekken van investeerders en de bredere gemeenschap in de eerste helft van 2024.

Vooruitkijkend naar de tweede helft van 2024, zijn er zes belangrijke thema’s die bijzonder spannend zijn. Binance verwacht aanzienlijke vooruitgang in deze gebieden gedurende het jaar. Deze thema’s beslaan verschillende verhalen en sectoren, zoals die gerelateerd aan de macro-omgeving, het Bitcoin-ecosysteem, toepassingen van de eigendomseconomie en real-world assets (RWA’s).

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu