Blockchain Stories
Zou liquidatie zijn weg naar een ATH kunnen stoppen voor Bitcoin?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Zou liquidatie zijn weg naar een ATH kunnen stoppen voor Bitcoin?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) is eindelijk begonnen aan zijn herstel nu het de psychologische weerstand van $60k heeft doorbroken. 

De stijging van de prijs zorgde voor een hertest van het all time high (ATH) in de komende dagen. Bitcoin zou direct na zijn ATH een hindernis kunnen tegenkomen, aangezien het een grote stijging in liquidaties zou meemaken.

Bitcoin op weg naar een hertest van zijn ATH?

Onze Bitcoin gegevens onthulden dat de prijs van BTC vorige week aardig hard is gestegen. Om precies te zijn zag Bitcoin een prijsstijging van 13,17% in de afgelopen zeven dagen. Alleen al in de afgelopen 24 uur schoot de prijs van Bitcoin met meer dan 5,23% omhoog. 

Op het moment van schrijven was de BTC koers $63.230,49 met een marktkapitalisatie van meer dan $1.250 miljard. Ondertussen plaatste Ali, een populaire crypto analist, een tweet waarin hij een belangrijke ontwikkeling benadrukte. 

Volgens de tweet zullen $5,60 miljard aan shortposities worden geliquideerd als Bitcoin een ommekeer maakt naar $72.300. Dit suggereerde dat de kans groot was dat BTC een prijscorrectie zou ondergaan nadat het $72.300 had bereikt. 

Over het algemeen veroorzaakt een stijging van liquidaties korte termijn prijscorrecties. Daarom zouden investeerders kunnen zien dat BTC vertraagt of daalt voor een paar dagen nadat het zijn all time high opnieuw heeft getest in de komende weken.

BTC op weg naar de $72.000

Aangezien er kansen zijn dat BTC een prijscorrectie zou ondergaan bij $72.000, planden we om de Bitcoin metrics te controleren om te zien of er nog andere obstakels waren voor dat niveau. 

Onze analyse van CryptoQuant gegevens onthulde dat de uitwisseling reserve van Bitcoin is toegenomen, wat betekent dat de verkoopdruk erop toenam. Zo was de aSORP rood. Dit suggereerde duidelijk dat meer investeerders met winst verkochten. In het midden van een bullmarkt kan dit duiden op een markt top. 

Daarnaast onthulde zijn NULP dat investeerders zich in een goede fase bevonden, waarin ze momenteel in een staat van hoge ongerealiseerde winsten verkeren. 

Op het moment van schrijven had de fear and greed index van BTC een waarde van 69%, wat suggereerde dat de markt zich in een greed fase bevond. Telkens wanneer de metriek dat niveau bereikt, wijst dit op een mogelijke prijscorrectie.

image 70
Bron: CFGI.io

Technische indicatoren en marktverwachtingen

Als we kijken naar de Rainbow Chart van Bitcoin, gaf dit een koopsignaal. Volgens de metriek bevond BTC zich in een koopfase, wat betekende dat er nog steeds tijd was voor investeerders om BTC te accumuleren voordat het nieuwe hoogtepunten bereikt. 

image 71
Bron: Blockchaincenter

We keken vervolgens naar de dagelijkse grafiek van de coin om beter te begrijpen of er een correctie verwacht werd voordat de reis naar $72.000 hervat zou worden. We ontdekten dat de Chaikin Money Flow (CMF) een daling registreerde, wat hintte op een prijscorrectie. Desondanks bleef de Relative Strength Index (RSI) bullish terwijl het verder naar het noorden bewoog vanaf de neutrale markering.

image 72
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu