Blockchain Stories
Hongkong waarschuwt voor niet-gereguleerde crypto exchanges
Crypto Exchange Nieuws

Hongkong waarschuwt voor niet-gereguleerde crypto exchanges

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong heeft zeven cryptoplatforms toegevoegd aan haar waarschuwingslijst wegens opereren zonder licentie, wat zorgen baart over de veiligheid van investeerders.

Waarschuwing voor beleggers

Op 5 juli 2024 voegde de Hong Kong SFC zeven cryptoplatforms toe aan haar waarschuwingslijst, omdat ze zonder operationele licenties in de regio actief waren. De lijst bevat entiteiten die ofwel ongeregistreerd zijn, beweren een band met Hongkong te hebben of zich richten op investeerders uit Hongkong zonder de benodigde vergunningen.

De nieuw toegevoegde exchanges zijn Taurusemex, Yomaex, Bitones.org, BTEPRO, CEG, XTCQT en Bstorest.

De SFC waarschuwt dat deze exchanges waarschijnlijk betrokken zijn bij frauduleuze activiteiten en investeerders misleiden door te doen alsof ze geregistreerd zijn bij de SFC. Veel van deze platforms maken gebruik van afpersingstechnieken, zoals het blokkeren van opnames en het eisen van “kosten” om de operaties te hervatten.

Historie en doel van de waarschuwingslijst

Sinds januari 2020 onderhoudt de Hong Kong SFC een openbare lijst met geregistreerde, ongeregistreerde en illegale cryptobedrijven om het risico op oplichting en fraude te verminderen. In 2024 alleen al werden 28 cryptocurrency exchanges aangemerkt, waardoor het totaal op 39 komt. De lijst wordt voortdurend bijgewerkt naarmate nieuwe namen de aandacht van de SFC trekken.

De SFC moedigt mensen aan om informatie over hun interacties met ongeregistreerde bedrijven te delen via een online klachtenformulier, wat helpt bij het uitbreiden en actueel houden van de waarschuwingslijst.

Hongkong’s strikte regulering

Sinds begin 2024 heeft Hongkong strenge maatregelen genomen om de naleving van regelgeving door crypto diensten te waarborgen. De SFC verplichtte alle crypto exchanges om vóór 31 mei een licentie aan te vragen. Na deze deadline moesten alle exchanges die geen licentie hadden aangevraagd, hun activiteiten stopzetten.

Hoewel meer dan 22 cryptocurrency exchanges een licentieaanvraag hebben ingediend, besloten velen hun aanvragen in te trekken vlak voor de deadline. Deze strikte aanpak benadrukt de vastberadenheid van Hongkong om de cryptomarkt te reguleren en investeerders te beschermen.

Hongkong keurde in april als eerste een Ethereum ETF goed en zag vervolgens recordinstromen. Ook Worldcoin moest stoppen in Hongkong door de strenge regels.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu