Blockchain Stories
Tether bevriest $29,62 miljoen USDT gelinkt aan Cambodjaanse Huione Group
Altcoin Nieuws

Tether bevriest $29,62 miljoen USDT gelinkt aan Cambodjaanse Huione Group

Start met ā‚¬10 gratis crypto bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

Tether heeft een Tron wallet bevroren met daarin $29,62 miljoen aan USDT. Deze actie is genomen vanwege vermoedelijke criminele activiteiten en witwassen van geld, waarbij mogelijk ook de Cambodjaanse Huione Group betrokken is. Dit nieuws laat de voortdurende inspanningen van Tether zien om fraude en illegale activiteiten binnen de cryptowereld aan te pakken.

Huione Group onder de loep

De bevroren Tron wallet behoort volgens Bitrace tot de garantieverplichtingen van de Huione Group. De ban, uitgevoerd op 13 juli, is onderdeel van een bredere poging om verdachte activiteiten in de cryptowereld aan te pakken.

Bitrace, een aanbieder van compliance en onderzoek tools voor wetshandhavingsinstanties, heeft meer inzicht gegeven in de reden achter deze maatregel. Volgens hun analyse werd het adres geactiveerd op 9 juli 2024 en is het vermoeden dat Huione betrokken is bij het witwassen van geld en andere criminele activiteiten.

Na de bevriezing heeft Huione geprobeerd de beperkingen te omzeilen door een nieuw wallet adres te genereren en $114,800 aan USDC over te maken van de bevroren wallet.

Interessant is dat een ander wallet adres van Huione nog steeds operationeel is en hun andere garantie- en betalingsdiensten de afgelopen zes maanden actief zijn gebleven zonder dat relevante adressen zijn bevroren.

Risico’s en waarschuwingen in de crypto industrie

De maatregelen tegen Huione Group benadrukken de noodzaak voor zorgvuldigheid en naleving van regelgeving binnen de crypto industrie. Bitrace waarschuwt Web3 bedrijven om waakzaam te zijn voor transactierisico’s bij het aangaan van cryptobetalingstransacties. Ze benadrukken het belang van due diligence en compliance om mogelijke juridische en financiĆ«le gevolgen te vermijden.

Dit is niet de eerste keer dat Tether harde maatregelen neemt tegen verdachte crypto activiteiten. Voorafgaand aan deze actie op het Tron netwerk, heeft Tether al meerdere andere crypto wallets bevroren. Bijna iedere dag wordt er een nieuwe wallet toegevoegd via de AddedBlackList functie.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen ā‚¬10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

K33 Research zegt dat Sui de grootste concurrent van Solana kan worden

Michel Borggreve

Top 11 ondergewaardeerde altcoins door AltCryptoGems

Pieter de Haan

Wat gaat de Bitcoin dominantie in Q4 van 2024 doen?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu