Blockchain Stories
Hut 8 breidt uit naar Texas tijdens daling BTC miners
Bitcoin Mining Nieuws

Hut 8 breidt uit naar Texas tijdens daling BTC miners

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Hut 8, een Canadees Bitcoin (Ticker: BTC) mining bedrijf, heeft onlangs een overeenkomst gesloten om zijn operationele capaciteiten in Texas uit te breiden. 

Op 9 juli maakte Hut 8 Corp. bekend dat het een power purchase agreement (PPA) heeft afgesloten voor een locatie in West Texas, waardoor het exclusieve toegang krijgt tot 205 megawatt aan stroom capaciteit en bijbehorend land.

Nieuwe initiatieven van Hut 8

Dit is de eerste deal van Hut 8’s plan om 1.100 megawatt aan energie capaciteit te verkrijgen, wat een aanzienlijke boost zal geven aan zijn BTC mining activiteiten. Asher Genoot, CEO van Hut 8, merkte hierover op:

Dit is de eerste keer dat een grote datacenter belasting is goedgekeurd onder het complexe regelgevende kader in deze specifieke markt.

Bron: Asher Genoot

Belangrijke voordelen

De nieuwe PPA biedt Hut 8 verschillende belangrijke voordelen. Ten eerste is er de nabijheid van een windpark en de aansluiting op het Electric Reliability Council of Texas (ERCOT) net. Dit stelt Hut 8 in staat om te profiteren van enkele van de meest concurrerende groothandel stroomprijzen in Noord-Amerika. 

Daarnaast omvat de infrastructuur van de locatie een bestaand operationeel onderstation, wat het proces van aansluiting op het stroomnet vereenvoudigt en de installatietijd verkort. Het belangrijkste is dat de locatie goed geschikt is voor verschillende high density computing taken, waaronder Bitcoin mining en toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI). Genoot merkte hierover op:

Deze transactie is een voorbeeld van Hut 8’s gedifferentieerde benadering om nieuwe energiecapaciteit te verkrijgen via wederzijds voordelige partnerschappen.

Bron: Asher Genoot

Impact van Bitcoin halving op miners

Na de aankondiging stegen de aandelen van Hut 8 met 1,50% en bereikten $17,70. Deze stijging was echter van korte duur, want de laatste update toont aan dat de aandelenkoers op het moment van schrijven met 5% is gedaald, nu op $20. 

image 45 1
Bron: Google Fiannce

Dat gezegd hebbende, na de recente Bitcoin halving heeft de industrie aanzienlijke veranderingen ondergaan. Miners diversifiëren hun inkomstenstromen, verhogen hun hashrate en streven naar fusies, overnames en partnerschappen om winstgevendheid te behouden. 

Zo heeft CleanSpark vijf mining faciliteiten in Georgia overgenomen, wat hun verwerkingskracht aanzienlijk heeft vergroot. Mining bedrijven zoals Marathon Digital, CleanSpark en Riot Platforms hebben gezamenlijk $2 miljard aan aandelenfinanciering veiliggesteld. 

Ondanks deze inspanningen zijn de dagelijkse inkomsten van miners met 63% gedaald sinds de halvering. Onze analyse van IntoTheBlock gegevens bevestigde dit, waarbij de totale BTC miner inkomsten (7DMA) $27,29 miljoen bedroegen, een sterke daling ten opzichte van de $72,35 miljoen die op 20 april werd geregistreerd, een dag na de vierde Bitcoin halving.

image 45
Bron: IntoTheBlock

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Afwijzing van BNB op cruciaal niveau wijst op mogelijke prijsdaling

Julian Smits

ENA ziet $500M stijging in TVL: Komt er een nieuwe rally aan?

Timo Bruinsma

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu